Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prémiové soundbary HW-N950 a HW-N850 vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou HARMAN podporujú technológie Dolby Atmos a DTS:X a ponúkajú dokonalý zvukový zážitok.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila dva co‑brandové prémiové soundbary – HW-N950 a HW-N850, ktoré uvádza na trh v spolupráci s renomovaným výrobcom spotrebnej audiotechniky, spoločnosťou Harman Kardon. Modely HW-N950 a HW-N850 budú na Slovensku dostupné od 20.8.2018 a ponesú na sebe logá spoločností Samsung aj Harman Kardon, ktoré tak potvrdzujú novo uzavreté partnerstvo. Odporúčané maloobchodné ceny budú 1549 € za model HW-N950 a 1019 € za model HW-N850.

Po akvizícii spoločnosti Harman International spoločnosťou Samsung v marci 2017 spustili obe spoločnosti spoluprácu na vývoji mobilných produktov, vrátane slúchadiel AKG dodávaných s vybranými mobilnými telefónmi a tabletmi spoločnosti Samsung, rovnako tak aj na vývoji profesionálnych riešení pre kiná, ktoré nesú značku JBL Professional. Soundbary HW-N950 a HW-N850 sú prvými významnejšími plodmi spolupráce medzi spoločnosťami Samsung a Harman Kardon v kategórii prémiových produktov. Podmanivý a bohatý trojrozmerný zvuk si môžu spotrebitelia vychutnať vďaka vlastnej technológii DTS – DTS:X a vďaka technológii Dolby Atmos.

„Naša spolupráca so spoločnosťou Harman Kardon, ktorá sa už 65 rokov radí medzi špičkových výrobcov audiotechniky, predstavuje významný krok vpred, pretože nám dovoľuje ďalej posúvať hranice špičkového zvuku aj dizajnu v produktoch, ktoré našim zákazníkom poskytujeme,“ uviedol Jongsuk Chu, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Špičkový dizajn a technológie spoločnosti Samsung v oblasti displejov v spojení s jedinečnou zvukovou kvalitou produktov Harman Kardon sú pre spotrebiteľov neprekonateľnou kombináciou.“

Vďaka HW-N950 a HW-N850 sa budú spotrebitelia cítiť ako v kine bez toho, aby museli opustiť domov. Zásluhu na tom majú technológie Dolby Atmos a DTS:X a rovnako nahor a do strán namierené reproduktory, ktoré vysielajú zvuk prirodzene nad poslucháčov a okolo nich. Najmä HW-N950, ktorý je vybavený hlavnou jednotkou, štyrmi reproduktormi a dvoma bezdrôtovými reproduktormi zabezpečujúcimi priestorový zvuk, ponúka neuveriteľne podmanivý zvukový zážitok. HW-N950 s kanálovou konfiguráciou 7.1.4, ktorý predstavuje v súčasnej dobe najväčší počet kanálov u soundbaru, je taktiež vybavený vstavaným bezdrôtovým subwooferom a súpravou bezdrôtových zadných reproduktorov, a poskytuje tak prvotriedny zvukový zážitok. HW-N850 je zjednodušenou verziou HW-N950 a môže sa pochváliť kanálovou konfiguráciou 5.1.2 s hlavnou reproduktorovou jednotkou a subwooferom.

„Spoločnosť Samsung patrí v oblasti soundbarov medzi svetovú špičku, a preto nás nesmierne teší, že vsadila práve na spoločnosť HARMAN. Našou úlohou je zohrať kľúčovú rolu pri zvyšovaní kvality a rozvoji jej prvotriednych soundbarov,“ uviedol Dave Rogers, prezident divízie Consumer Audio spoločnosti HARMAN. „Partnerstvo so spoločnosťou Samsung, jednou z najobdivovanejších značiek na svete, zvýši dosah a atraktivitu spoločnosti Harman Kardon a pomôže nám rozšíriť naše podnikanie aj do iných značkových zvukových riešení v spotrebnom a automobilovom priemysle. Uvedenie nových špičkových soundbarov pod spoločnou značkou Samsung Harman Kardon na trh prinesie prospech ako spoločnosti Samsung, tak spoločnosti Harman aj spotrebiteľom, ktorí budú mať teraz v jednom pozoruhodnom balíčku pohromade najlepšie video, zvuk aj dizajn.“

Viac informácií o audio produktoch spoločností Samsung a Harman Kardon nájdete na internetových stránkach www.samsung.com.