Stále je dovolenkové obdobie a je celkom normálne, že ľudia sa do očkovacej lotérie chcú zaregistrovať aj zo zahraničia. To však nejde. Poukázal na to Janko Januška vo svojom článku.

Musíte sa napr. aj z pracovnej cesty vrátiť na Slovensko, zaregistrovať sa a počkať na zaradenie do žrebovania. Tým môžete prísť o účasť v očkovacej lotérii.

Očkovaciu lotériu sprevádzali od začiatku viaceré problémy – napr. to bola diskriminácia zdravotne znevýhodnených alebo tých, ktorí sledujú živé vysielanie cez internet s oneskorením. Toto je ďalšia chyba, na „ktorú nikto nemyslel“. Ministerstvo financií by malo túto situáciu vyriešiť, účasť na lotérii majú obyvatelia Slovenska aj v prípade, že sú v zahraničí.

Janko Januška uvádza, že sa pýtal známych v ČR, Španielsku a na Islande a zaregistrovať sa im nepodarilo. Web Bytzdravyjevyhra.sk sa im neotvoril, dostali len chybovú hlášku o neexistencii webu.

Ako to obísť?

Áno, pokiaľ si viete nastaviť VPN, potom sa budete pre web tváriť ako návštevník zo Slovenska. Toto riešenie je však určené skôr pre ľudí, ktorí majú s počítačom isté skúsenosti .

Nevidí ho ani Google

Google z tohto dôvodu nevidí web Byť zdravý je výhra, a preto si ho zahraniční účastníci nevedia vyhľadať. Pokiaľ nepoznajú presný názov stránky. Ten je pomerne komplikovaný. Nepomôže hľadanie slov ako očkovanie, očkovacia lotéria či prémia a pod.

Za viac ako 26 miliónov eur by naozaj bolo potrebné očkovaciu lotériu pripraviť komplexnejšie a nie hľadať chyby v živej prevádzke.

Zdroje: Spotibo, Vlastné, MF

Pozrite si aj

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.