Osobnosť, ktorá výrazne vypumpovala nejednu kryptomenu, najviac ale Bitcoin.

John McAfee, zakladateľ spoločnosti McAfee Antivirus, spáchal samovraždu. Správu podla webu The Verge potvrdili právnici prostredníctvom agentúry Reuters. Tí sa vyjadrili, že systém je krutý a nemal ho takto dlho držať vo väzení. Mnohí ho poznáme ako kryptomága a človeka, ktorý výrazným spôsobom spropagoval krypto scénu vo svete. Vo väzení bol držaný od októbra 2020, kde čakal na vydanie do USA.

Avšak na vyrovnanie treba povedať, že mal problémy s tzv. pump and dump systémom, kedy machináciami ovplyvňoval hodnotu cenných papierov. Kandidoval dokonca na funkciu prezidenta USA. Nakoniec však ani on neodolal závanu nových peňazí a zapojil sa do propagovania kryptomien, ak ste mu za to zaplatili.

Toto sa deje aj dnes, preto neodporúčame kupovať kryptomeny len preto, lebo sa o nej na Twitteri vyjadrila nejaká celebrita alebo známa osobnosť, prípadne si niekoľko coinov sama kúpila. Podľa zverejnených informácií sa hovorí, že si McAfee za pozitívny Tweet o nejakej kryptomene účtuje 105 000 USD. Svätúšik to rozhodne nebol a problémy s políciou mal už v roku 2021. Tá ho v tomto roku zatkla spolu s rodinou v Belize po tom, čo ho obvinili s užívania drog a držania zbraní.

Titulný obrázok: Paula Bustamante / AFP prostredníctvom Getty Images

Zdroj: The Verge, Reuters

Prečítajte si aj:

Čo sú kryptomeny a oplatí sa ich nakupovať? (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.