Študenti sa tak môžu lepšie sústrediť na učiteľa a prezentáciu.

Zoom predstavil novú funkciu s názvom Focus Mode, ktorá má zabrániť tomu, aby sa študenti vo virtuálnych triedach navzájom vyrušovali. Keď je novinka aktivovaná, umožní učiteľovi vidieť všetkých študentov, ale študenti môžu vidieť iba učiteľa alebo hostiteľa. Učiteľ môže režim sústredenia aktivovať počas prednášok, aby minimalizoval rušivé vplyvy.

Okrem toho, že študenti uvidia učiteľa, uvidia aj svoje vlastné video a akékoľvek prezentácie, spolu s menami ostatných študentov a ich reakcie prostredníctvom emodži.

Zdá sa, že aplikácia je k dispozícii pre akéhokoľvek desktopového klienta Zoom, pravdepodobne vrátane bezplatných verzií. To by mohlo byť tiež užitočné pre rodinné stretnutia, malé obchodné stretnutia a iné situácie, kde bude potrebné znížiť rušivé vplyvy na minimum. 

Funkcia prichádza iba pár dní pred novým školským rokom, ktorý pravdepodobne bude pre učiteľov a študentov opäť výzvou. 

V režime sústredenia Zoom priblížil aj niektoré “tipy do školy”, aby dištančné vzdelávanie bolo pohodlnejšie. Prináša tipy a triky ako skontrolovať internetové pripojenie, vytvoriť si priestor na učenie a ako získať informácie o osvetlení a ďalších funkciách.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.