Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multigigabitový prepínač XS1930 ponúka flexibilnú rýchlosť pripojenia k sieti, lepšiu konektivitu a unikátnu signalizáciu dosiahnutej rýchlosti pomocou viacfarebných diód pre vyšší užívateľský komfort a prehľad

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes na trh uviedla nový 10/12 portový multigigabitový riadený prepínač série XS1930, ktorý malým a stredne veľkým organizáciám pomôže dosiahnuť vyššej sieťovej flexibility a plne využívať najnovšiu technológiu WiFi 6.

Zavedenie nového štandardu WiFi 6 má pre užívateľov celý rad výhod vrátane vyššej rýchlosti a lepšej konektivity, ale na druhú stranu tiež kladie viac nárokov na stávajúcu sieťovú infraštruktúru. Kľúčom k zaisteniu spoľahlivej základne siete, ktorá spoločnostiam umožní využívať potenciál štandardu WiFi 6 na maximum, sú multigigabitové sieťové prepínače.

Pre maximálnu rýchlosť

Gigabitové prepínače väčšinou poskytujú rýchlosť buď 1 G, alebo 10 G, čo zbytočne obmedzuje možnosti užívateľov, ktorí chcú do siete pridať zariadenia dosahujúce rýchlosti 2,5 G alebo 5 G. Najnovší multigigabitový prepínač Zyxel XS1930 podporuje variabilné rýchlosti od 100 M bez 1 G, 2,5 G, 5 G až po 10 G, takže sa dokonale hodí pre aplikácie a zariadenia vyžadujúce rôzne rýchlosti pripojenia k sieťam v malých a stredne veľkých organizáciách. Pri prechode na sériu XS1930 je možné využiť stávajúcu kabeláž, čo užívateľom umožňuje vyťažiť maximum z predchádzajúcich investíc do infraštruktúry a sieť ďalej rozširovať a zrýchlovať.

Siete tvorené rôzne rýchlymi zariadeniami a káblami s rôznou dĺžkou a kvalitou sa často vyznačujú rôznymi fyzikálnymi parametrami, kvôli čomu je možné len sťažka určiť skutočnú rýchlosť každého pripojenia. Prepínače série XS1930 sú ako prvé na trhu vybavené päťfarebnými diódami, ktoré rôzne rýchlosti indikujú rôznymi farbami, a tým správcom umožňujú jednoducho určiť skutočnú rýchlosť siete jediným pohľadom na indikačné diódy. Farebná signalizácia uľahčuje identifikáciu rýchlosti portov a v konečnom dôsledku tiež proces údržby siete.

Rastúca popularita a stále širšie uplatnenie mobilných zariadení, internetu vecí a produktov štandardu WiFi 6 zvyšuje tiež požiadavky na napájanie. Model XS1930-12HP preto podporuje najnovší štandard IEEE 802.3bt (PoE++) a disponuje celkovou kapacitou napájania až 375 W, ktorá splní vysoké nároky väčšiny zariadení štandardu WiFi 6.

„Malé a stredne veľké organizácie sa vo svojej každodenej prevádzke stretávajú s rastúcim dopytom po bezdrôtovom pripojení, ktoré s prechodom na štandard WiFi 6 ešte zosilnia. Prejsť na lepšie fungujúcu WiFi sieť a pritom nenarušiť centrálne služby môže byť náročnou úlohou. Naše nové multigigabitové prepínače sú navrhnuté tak, aby zaisťovali potrebný sieťový výkon a súčasne chránili vynaložené investície,“ poznamenáva Martin Bratičák, Regoinal Director CEE v spoločnosti Zyxel Networks.

Vďaka kompatibilite s platformou NebulaFlex od spoločnosti Zyxel umožňuje séria XS1930 jednoduché prepínanie medzi samostatným riadením a správou pomocou cloudu Zyxel Nebula. Stávajúci užívatelia platformy Nebula môžu všetky výhody štandardu WiFi 6 využívať vďaka komplexnej palete riešení pokrývajúcich všetky oblasti siete.

Vedľa vysokej šírky pásma a veľkej kapacity napájania prepínače XS1930 ponúkajú celkom tichú prevádzku (28 – 50 dBA), a tak sa ideálne hodí do tichých miest, ako sú napr. malé kancelárie, butikové hotely a zákaznícke centrá. Séria XS1930 zahŕňa 2 modely: prepínač XS1930-10 s 8 multigigabitovými portami a 2 optickými uplinkami a prepínač XS1930-12HP s 8 multigigabitovými PoE++ portami, 2 multigigabitovými portami a 2 optickými uplinkami.

Bližšie informácie o produktoch série XS1930 nájdete na stránkach: https://www.zyxel.com/products_services/10-12-port-Multi-Gigabit-Smart-Managed-Switch-XS1930-Series/

Značky: