Tip, keď zvýšiť jas obrazovky nestačí.

Niektoré videá sú tmavšie a potrebovali by ste ich zosvetliť. Keď pozeráte Netflix, nemáte inú možnosť, než upraviť jas na monitore. Jas alebo kontrast však môžete upraviť v programoch na sledovanie videa. Tu nájdete ukážku, ako to urobiť v prípade programu Media Player Classic – Home Cinema.

Na pôvodných webových stránkach nájdete informáciu, že prehrávač nie je ďalej vyvíjaný. Posledná verzia má označenie 1.7.13. Na stránkach GitHub pre mpc-hc nájdete jeho aktuálnu verziu, pri ktorom dobrovoľníci naďalej pokračujú v jeho vývoji. Stále ho môžete používať, je treba ho ale stiahnuť z githubových stránok ako pokračovateľa pôvodného projektu. Využiť môžete aj Media Player Classic – BE (Black Edition).

Ako na to?

Použite klávesovú skratku O na otvorenie okna s nastaveniami. V slovenskej lokalizácii nájdete položku na úpravu jasu pod názvom Rôzne (Miscellaneous v anglickej verzii). Tu môžete upravovať hodnoty obrazu.

Platia pre všetky videá. Pred pozeraním ďalších je vhodné obnoviť pôvodné parametre, inak sa aplikujú nastavenia obrazu aj na ne.

mpc-hc settings

Prečítajte si aj:

Najlepšie programy na prehrávanie videa: Media Player Classic – Home Cinema

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.