Slúchadlá moto buds 600 ANC cielia najmä na fanúšikov kvalitného potlačenia hluku, mňa si získali aj príjemným tvarom na nosenie aj do mesta.

Nájsť si dobré slúchadlá môže byť pomerne náročné. Každému môže vyhovovať niečo iné z hľadiska komfortu, kvality zvuku a taktiež ceny zariadenia. Na čom sa však zhodne množstvo ľudí je, že bezdrôtové slúchadlá so sebou prinášajú istú úroveň komfortu. Bez bezdrôtových slúchadiel si neviem predstaviť počúvať hudbu či pozerať seriál ani ja, no na tvar a prevedenie slúchadiel som zvyčajne citlivá.

V redakcii som takto otestovala slúchadlá moto buds 600 ANC, ktoré už podľa názvu prezentujú kvalitné potlačenie hluku. Toto je azda ich najväčšou výhodou v porovnaní s konkurenciou, na čom si zakladajú. Mňa však zaujímalo, či sa ich kúpa vyplatí, keďže ich cena nie je úplne najnižšia a zároveň značka Motorola len nedávno predstavila slúchadlá moto buds+ s rovnakou cenou. Slúchadlá moto buds 600 ANC sú totiž už na trhu nejaký ten mesiac.

moto buds 600 ANC sú slúchadlá príjemné na nosenie

Prvé, čo ma zvyčajne pri slúchadlách zaujíma je, ako mi sedia v ušiach. Slúchadlá moto buds 600 ANC sú TWS slúchadlá, ktoré sa efektívne prenášajú a jednoducho si ich vložíte do kabelky, vrecka nohavíc či do tašky. Už pri prvom kontakte s nimi som si overila, že mi v ušiach sedia príjemne a nikde ma netlačia. Zvyčajne pri slúchadlách využívam stredné štuple, ktoré bývajú nastavené už pri ich kúpe, no ak by ste mali pocit, že by ste potrebovali menšiu alebo naopak väčšiu veľkosť, v balení ich nájdete. Z pohľadu komfortu tak môžem povedať, že ide o jedny z najpríjemnejších slúchadiel, ktoré som kedy používala.

moto buds 600 ANCZdroj: TOUCHIT
moto buds 600 ANC

Problém som však mala s miernym vypadávaním slúchadiel z uší. Možno je to len môj pocit, no bežne keď idem po meste, mám pocit, že mi slúchadlá nesedia dobre v ušiach a len máloktoré napravím len občas. Pri moto buds 600 ANC som sa stretla s viacerými situáciami, pri ktorých som ich potrebovala napraviť, celkový zážitok z ich používania mi to však nenarušilo.

Každé slúchadlo má len 6 gramov, takže ich v ušiach takmer nepocítite. Puzdro má 44 gramov a jeho tvar je o niečo rozmernejší ako pri slúchadlách, ktoré bežne používam. A aj keď na prvý pohľad pôsobí puzdro tak, že by sa dokázalo jednoducho opotrebovať, napríklad poškriabaním o kľúče v kabelke alebo o iné predmety, vôbec to tak nie je. Jeho spracovanie je kvalitné aj keď na prvý pohľad môže pôsobiť inak.

Pripojenie k telefónu pomocou Fast Pair

Pri pripájaní slúchadiel k telefónu som nemala najmenší problém. Pripojili sa rýchlo pomocou funkcie Fast Pair, v konečnom dôsledku tak celé párovanie prebehlo takmer okamžite prostredníctvom vyskakujúceho okna na displeji smartfónu. V priebehu len pár sekúnd tak boli moto buds 600 ANC pripravené na používanie a nesprevádzali to žiadne komplikované procedúry.

moto buds 600 ANCZdroj: TOUCHIT
moto buds 600 ANC

Po pripojení je dobré zoznámiť sa s gestami ovládania. Jedno poklepnutie znamená pozastavenie hudby, resp. jej spustenie. Dvoma poklepnutiami si viete v ľavom slúchadle zmeniť úroveň potlačenia hluku, v pravom zasa prepnúť skladbu. Všetky gestá však nájdete podrobne popísané v manuáli, ktorý nájdete v balení slúchadiel. Miesto na poklepnutie je pritom viditeľne vyznačené v konštrukcii nielen logom značky Motorola, no aj priehlbinou v konštrukcii.

Tu by som rada upozornila na nechcené dotyky, s ktorými sa možno stretnete napríklad pri napravovaní slúchadiel v uchu. Dotyk vie byť miestami skutočne citlivý, a tak sa vám občas môže stať, že si omylom zvuk pozastavíte. Aj z tohto dôvodu zvyčajne preferujem slúchadlá s fyzickým tlačidlom na zastavenie zvuku, prípadne s menej citlivou plochou na inom mieste.

Samotné ovládanie slúchadiel prebieha len pomocou dotykových plôch, resp. nastavení vo vašom smartfóne. Ich nevýhodou je totiž absencia aplikácie na ovládanie, nakoľko s aplikáciou Moto Buds ich nie je možné prepojiť.

Kvalita zvuku odpovedá cene slúchadiel

Slúchadlá moto buds 600 ANC prichádzajú s podporou Snapdragon Sound, čo určite ocenia milovníci kvalitného zvuku. Slúchadlá majú skutočne dobrú kvalitu zvuku a užijete si aj kvalitné basy. V prípade moto buds 600 ANC teda dostanete presne to, za čo si zaplatíte. Vyzdvihnúť musím ale aj aktívne potlačenie hluku, ktoré je v prípade týchto slúchadiel veľmi dobre vymyslené.

moto buds 600 ANCZdroj: TOUCHIT
moto buds 600 ANC

K dispozícii máte tri režimy v oblasti ANC, teda vypnuté potlačenie hluku, režim priepustnosti a nakoniec plné potlačenie hluku. Prepínanie režimov potlačenia hluku prebieha poklepaním po ich strane, no jedna vec sa mi pri tom nepozdávala. Keďže sa slúchadlá nedajú spárovať so žiadnou aplikáciou na prepínanie ANC, odkázaní ste čisto len na poklepanie. Pri prepínaní vám slúchadlá oznámia, aký režim máte aktívny tónom. Vzostupný tón znamená aktívne ANC alebo režim priepustnosti, zostupný tón zasa informuje o vypnutom potlačení hluku.

Výdrž batérie

Ak patríte medzi tých používateľov, ktorí sa vyberú so slúchadlami na dlhé cesty, tak moto buds 600 ANC umožňujú prehrávanie hudby bez zapnutého ANC počas približne 6 hodín. Spolu s puzdrom to viete dotiahnuť na približne 20 hodín, treba tu však rátať s tým, že ANC budete pravdepodobne v priebehu času prepínať. Výdrž batérie sa teda môže o niečo znížiť, preto odporúčam pred dlhou cestou si slúchadlá vždy nabiť. Osobne som mala pri týchto slúchadlách pocit, že sa mi vybíjali častejšie ako Huawei Freebuds Pro 3, ktoré využívam bežne počas dňa. Po vybití puzdra som navyše zaznamenala situáciu, keď sa mi slúchadlá pripájali automaticky k telefónu, nezostali teda pripojené na vybité puzdro.

moto buds 600 ANCZdroj: TOUCHIT
moto buds 600 ANC

Verdikt

Slúchadlá moto buds 600 ANC sú pohodlné slúchadlá na bežný deň, ktoré sa mi páčili najmä v oblasti komfortu. Trochu horšie sa mi však pracovalo s dotykovými plochami, čo mi potvrdili aj iné osoby, ktorým som dala slúchadlá vyskúšať. Toto riešenie nie je podľa mňa príliš šťastné, no citlivejšie dotykové plochy kompenzuje skvelý zvuk či kvalitné ANC. Ak by sa vám tieto slúchadlá pozdávali, nájdete ich v portfóliu produktov webu hama.sk.

Cena: 149,90 eura

Zapožičal: hama.sk

Páči sa nám

  • Komfortné prevedenie slúchadiel do uší
  • Kvalitné ANC
  • Skvelý zvuk
  • Odolnosť IPx5

Nepáči sa nám

  • Absencia mobilnej aplikácie
  • Príliš citlivé dotykové plochy

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.