Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobný medzník predstavuje ďalší míľnik v takmer 40-ročnej histórii závodu spoločnosti BMW Group v Regensburgu, pretože z jeho montážnej linky zišiel miliónty model BMW X1. Míľnik predstavuje plne elektrické vozidlo BMW iX1 (BEV) bielej farby Alpine White. BMW X1 je najmenšie vozidlo automobilky BMW zo segmentu Sports Activity Vehicle a v novembri 2022 sa stalo prvým plne elektrickým modelom vyrobeným v závode BMW Group v Regensburgu.

„Model BMW iX1 dokazuje, že v našom závode v Regensburgu dokážeme vyrábať vysoko atraktívne elektrické vozidlá z triedy prémiových kompaktných vozidiel. Tento automobil mimoriadne obľubujú zákazníci po celom svete,“ hovorí riaditeľ závodu Carsten Regent. „Aby sme splnili rôzne požiadavky trhov po celom svete, spoliehame sa ako spoločnosť na technologickú rozmanitosť. Konkrétne tu v Regensburgu ponúkame pre model BMW X1 na jednej výrobnej linke flexibilitu pri výrobe v podobe rôznych druhov pohonu. Montujeme verzie so spaľovacím motorom, s plug-in hybridnými systémami, ako aj s čisto elektrickým pohonom.ˮ

V súčasnosti schádza každý pracovný deň z výrobnej linky v závode Regensburg celkovo až 1 000 kusov modelov BMW radu 1, BMW X1 a BMW X2 určených pre zákazníkov na celom svete. Závod BMW Group Regensburg sa nedávno stal prvým závodom automobilového priemyslu na svete, ktorý v sériovej výrobe využíva komplexný digitalizovaný a automatizovaný proces na kontrolu, spracovanie a označovanie lakovaných povrchov vozidiel, pričom sa spolieha na roboty riadené AI (umelou inteligenciou). To v závode v Hornom Falcku predstavuje ďalší krok smerom k digitálnej a inteligentne prepojenej technológii BMW iFACTORY. Celý závod prešiel už v roku 2022 v rámci pilotného projektu digitálnym zameraním v 3D. Výsledné digitálne dvojča závodu BMW Group Regensburg umožňuje vysoko efektívne plánovanie budúcich štruktúr závodu a výrobných zariadení.

www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html

Značky: