Poznáte to. Technologické firmy predstavia svoje novinky, vy sa úplne namotivujete, že tak toto chcete. A nakoniec vás pri cene obleje studený pot. Naši chlapci vybrali produkty, ktoré sú luxusné nielen prevedením, ale aj cenou. Naozaj si ich nemôže dovoliť každý.

ONDREJ

8K televízor

Televízor s takýmto rozlíšením je zatiaľ skôr otázka prestíže, ako praktická vec. Toho kvalitného 8K obsahu je ako šafranu a len tak skoro sa to nezmení. A veľkosť uhlopriečky TV tiež rastie do obrovských hodnôt. Také LG má 88 palcov pri OLED technológii. Cenu svojho 8K televízora už zverejnil Samsung a pri 85-palcovej verzii je to skôr cena menšieho auta. Ak sa ale chcete pochváliť, 85-palcový televízor sa v podstate nedá prehliadnuť.

Cena: 13 000 EUR

Fotoaparát s rozlíšením 100 Mpx

Viete, z čoho pochádzajú tie krásne fotky luxusných áut? Keď si pozriete detaily fotky, nájdete v metadátach záznam o fotoaparáte Hasselblad H6D-100c. Hasselblad je značka, ktorá sa preslávila fotením pri prvom pobyte človeka na mesiaci. H6D-100c má 100 Mpx snímač, s funkciou multishot dosiahnete 200 Mpx výstup. Ďalej je tu USB-C výstup a Wi-Fi pripojenie. Na farebnú vernosť môžete nasadiť vlastný krk. Nezabudnite, že k telu fotoaparátu budete potrebovať aj pár objektívov a tiež špeciálnu kartu CFast.

Cena: 26 400 EUR (len telo)

FERO

Projektor JVC DLA-Z1

Ak pre vás cena nie je problém, alebo vám na vytvorení domáceho kina záleží natoľko, že vám nevadí vziať si naň novú hypotéku, možno sa vám zapáči laserový 4K projektor JVC DLA-Z1. Ide o model, učený pre tých, ktorí chcú doma to najlepšie, alebo pre tých, čo sa už fakt načisto pomiatli. Áno, je to poriadne 40 kg hebedo, veľké trištvrte metra, ktoré v plnej obrazovej paľbe hučí ako klimatizácia. Jeho laserové diódy BLU-Escent (3000 lúmenov) poskytujú omnoho stabilnejšie a ostrejšie svetlo, než úbohé žiarovkové projektory za niekoľko tisíc eur. Samozrejmosťou sú ultrakvalitné, čisto sklenené šošovky bez prímesi plastu, výsledkom čoho dostávate najlepší projektorový 4K obraz, aký si domov môžete doniesť.

Cena: 40 000 EUR

ExaDrive SSD 100 TB

Dochádza v počítači úložisko, alebo váš NAS potrebuje dátový boost? Nech sa páči, kúpte si 100 TB SSD od firmy ExaDrive. Klasická SATA, takže bude fungovať aj u vás doma. Cena nie je malá, ale zase, miesta nie je nikdy dosť. Osadiť dostatočný počet NAND flash čipov na jednu dosku a do jedného 3,5” tela pravdaže nie je zas až taký veľký kumšt, ale na to sa pri meraní čohokoľvek nehľadí. Ak nehľadáte fakt exotické riešenie, zložte si danú kapacitu radšej z menších modelov lacnejšie.

Cena: 30 000 EUR

ROMAN

Apple Watch Edition

Pamätáte si ešte na predstavenie prvých hodiniek Apple Watch? Apple ich vyrobil aj v exkluzívnej edícii Apple Watch Edition, ktorá bola z 18-karátového zlata. Z tohto materiálu bola nielen konštrukcia, ale aj spona na remienkoch. Faktom je, že tieto hodinky sú zberateľským artiklom, avšak dnes už sú zastarané kvôli pomalému procesoru a absencii softvérovej podpory. Nevadí, naplno ste si ich mohli užiť celé 3 roky.

Cena: 19 000 EUR

Dvojitá oslava Nového roka

Toto nie je vyslovene technologický produkt, ale vždy som si hovoril, že keby som mal veľa peňazí, prenajmem si súkromné lietadlo a Nový rok oslávim dvakrát v priebehu 24 hodín. Na svete naozaj existujú spoločnosti, ktoré takúto službu ponúkajú. Za prenájom lietadla zaplatíte približne 300-tisíc eur a na palubu si môžete pozvať 12 kamarátov.

Program na Silvestra je potom nasledujúci – Nový rok oslávite v Sydney a po pár prípitkoch sadnete o 2.00 hod. ráno do lietadla, ktoré vás prepraví na Honolulu. Prílet je naplánovaný na 16.00, takže máte dostatok času pripraviť sa na druhú oslavu Nového roka v priebehu 24 hodín 😊

Cena: 300 000 EUR

MIŠO

Little Bay Estate

Čo budete troškáriť – Kúpte si záliv s ostrovom. Táto ponuka obsahuje okrem trochy slanej vody aj hotovú rezidenciu, kde budete bývať. Obytná plocha má veľkosť takmer 470 m2. Lokalita bude vhodná tiež pre vašu jachtu. Podľa realitky je hĺbka vody v zálive vhodná pre väčšie aj menšie člny.

Je to dobrá investícia, veď cena pozemkov bude stúpať. No vlastne, to aj vodná hladina okolo vášho ostrova. No a dobrá správa na záver. Na Britských panenských ostrovoch je navyše celoročne dobré počasie. Takže sa nemusíte báť účtov za kúrenie.

Cena: 16,5 mil. EUR

Luxusná jachta

Poriadna jachta je na nezaplatenie. Máte ostrov so zálivom a budete tam chodiť na kajaku? Super moderná luxusná loď je naozaj zážitok, ktorý len tak niekto neabsolvuje. Je plne sebestačná, v pokojných vodách a za tmy vonku to vnútri vyzerá ako v najdrahšom hoteli. Vonku zase ako na terase luxusnej chaty. Jachta je pripravená aj na potápanie upravenou palubou v zadnej časti. Chápeme, že potápačská výstroj nie je práve lacný špás. Na AliExpresse niečo zoženiete a nezruinuje vás to.

Cena: Od typu a výbavy cca 40 mil. EUR

TOMÁŠ

Slúchadlá Sennheiser HE 1

Ide asi o jedny z najdrahších slúchadiel na svete. Celý systém je vložený do jedného bloku kararského mramoru. Kombinácia elektrostatických slúchadiel s platinovými membránami s využitím zosilňovača, ktorý kombinuje tranzistorové a elektrónkové zosilňovanie sa pýši obrovským frekvenčným rozsahom. Počúvanie hudby cez takéto slúchadlá si môže dovoliť len skutočný labužník. Čerešničkou na torte je motorizovaný systém prípravy systému, vyplňujúci čas potrebný na správne zahriatie elektrónok. Tie sa po spustení systému postupne vysunú zo svojho uloženia.

Cena: 65 000 EUR

Let do vesmíru

Vesmír poznáte len zo záberov z družíc alebo zo sci-fi filmov. Ale čo takto si do neho vyletieť osobne? Komerčné lety už predáva spoločnosť Virgin Galactic. Hoci sa ešte žiadny z nich reálne neuskutočnil a ani sa presne nevie, kedy vôbec budú komerčné lety do vesmíru realitou, záujem už prejavili stovky ľudí, ktorí zaplatili depozit v hodnote 130-tisíc dolárov. Cena komerčného letu sa pritom odhaduje na 200-tisíc dolárov. Let by mal trvať 150 minút a súčasťou zážitku by malo byť aj 5 minút v beztiažovom stave. Tak ak by ste nevedeli, čo kúpiť niekomu k narodeninám…

Cena: 200 000 USD

 

Značky: