Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

EDULAB sa stal najlepším partnerom Samsungu na CSR projekte na svete. Práve takýmto titulom sa môže pýšiť slovenský projekt Škola na dotyk, ktorý organizuje centrum moderného vzdelávania EDULAB v spolupráci s firmou Samsung Electronics a vybranými školami všetkých stupňov na Slovensku.

SkolaNaDotyk-4Zástupcovia slovenskej neziskovej organizácie EDULAB si v juhokórejskom Soule tento týždeň prevzali prestížne ocenenie za najlepšie partnerstvo v oblasti spoločenskej zodpovednosti (CSR) z rúk predstaviteľov kórejského gigantu. „Je to skvelý pocit získať ocenenie práce v zahraničí, navyše od takého partnera ako Samsung. Vďaka patrí všetkým učiteľom, ktorí sa na projekte podieľajú a kolegom, ktorí ho organizujú“, vyhlásil šéf centra EDULAB Ján Machaj.

SkolaNaDotyk-3Celý proces hodnotenia prihlásených projektov prebiehal v dvoch kolách.  V prvom kole projekty hodnotila interná komisia zástupcov spoločnosti z oblasti CSR a v druhom, komisia zložená z externých expertov z celého sveta na spoločenskú zodpovednosť firiem. „Je to veľký úspech, pretože je to po prvýkrát, čo takéto ocenenie získala organizácia z Európy“, povedala Zuzana Zelenická, CSR manažérka spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

SkolaNaDotykProjekt Škola na dotyk odštartoval na Slovensku v roku 2013 a jeho cieľom je modernizácia vyučovacieho procesu, zlepšenie digitálnej zručnosti učiteľov, zvýšenie motivácie žiakov  a celková popularizácia zmysluplného využitia moderných technológií vo vzdelávaní. Vďaka nim je učenie oveľa efektívnejšie a prebieha modernou formou, ktorá je dnešnej generácii oveľa bližšia. Projekt sa začal na desiatich školách, dnes ich je už dvanásť a pridalo sa k nim aj päť slovenských univerzít. Projekt sa podarilo úspešne rozšíriť aj do Českej republiky. Škola na dotyk je vlajkovým projektom spoločenskej zodpovednosti spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Bližšie informácie o projekte Škola na dotyk sú dostupné na adrese www.skolanadotyk.sk