Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Druhá generácia UFS 3.1. úložísk pre mobilné aplikácie prináša výkon a kapacitu potrebnú pre multimediálne aplikácie náročné na dáta

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) oznámila uvedenie svojej druhej generácie úložísk UFS 3.1 pre 5G smartfóny. Nová pamäť Western Digital iNAND® MC EU551 predstavuje vysoko výkonné úložisko, ktoré používatelia potrebujú, aby mohli využiť svoje telefóny pre čoraz širšie portfólium aplikácií, ako sú kamery a fotoaparáty s vysokým rozlíšením, aplikácie AV/VR, hry a 8K video.

Spoločnosť IDC očakáva, že v roku 2021 dosiahnu globálne dodávky telefónov 40-percentného podielu a porastú až na 69 % v roku 2025. Nové siete poskytujú veľkú šírku pásma pre prenos dát a ponúkajú nízku latenciu pre nové zážitky s 5G telefónmi. Riešenia iNAND Western Digital umožňujú vysokú kapacitu a vysoký výkon v podobe internej pamäte, ktorá je potrebná pre všetky nové skvelé aplikácie.

„Na smartfóny sa spoliehame doslova v každom aspekte našich životov. Akonáhle sa spoja dokopy vysokorýchlostná sieť 5G, inovácie senzorov a umelá inteligencia, priemerná kapacita pamäte v telefóne porastie. Navyše bude potrebné uspokojiť potrebu vyššieho výkonu pre zvládnutie nových multimediálnych možností,” hovorí Huibert Verhoeven, viceprezident spoločnosti Western Digital pre rozvíjajúce sa trhy a trhy automotive a mobile, a dodáva: „Naše nové riešenie UFS 3.1 iNAND umožní používateľom dosiahnuť na dátovo bohaté aplikácie a vychutnať si rýchlejšie streamovanie pre nové možnosti hrania, práce a výuky.”

Mobilná pamäť iNAND® MC EU551 je prvým produktom postaveným na novej platforme Western Digital UFS 3.1, ktorá bola predstavená 26. mája na konferencii Flash Perspective. Pamäť iNAND MC EU551 umožňuje zrýchlenie NAND, prináša rýchlejšie ovládače a vylepšené riešenia firmvéru a v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ponúka:

  • 100 % zlepšenie výkonu náhodného čítania a až 40 % zlepšenie výkonu náhodného zápisu pre podporu rozličných pracovných záťaží pri súčasnom spustení viacerých aplikácií
  • 90 % zlepšenie v sekvenčnom zápise pre dosiahnutie možností rýchlostí sťahovania sietí 5G a Wi-Fi 6. To umožní lepšiu prácu a zážitok pri streamovaní súborov, ako je napríklad 8K video, a tiež vylepšený výkon pre funkcie, ako je napríklad režim sekvenčného fotenia.
  • 30 % zlepšenie v sekvenčnom čítaní dát, čo umožní aplikáciám rýchlejší štart s kratším časom načítania a rýchlejšie časy načítavania dát do operačnej pamäte.

Toto úložisko je navrhnuté tak, aby splnilo požiadavky štandardu JEDEC UFS 3.1 a využíva najnovšiu technológiu pre zlepšenie zápisu Write Booster, ktorá je postavená na siedmej generácii SmartSLC

Western Digital. Ďalšou použitou technológiou je Host Performance Booster verzia 2.0 v kombinácii s najnovšími pokrokmi v tomto štandarde.

Podpora Ekosystému

Pamäť iNAND MC EU551 je najnovším prírastkom v produktovej rade iNAND, ktorej dôverujú všetci významní výrobcovia inteligentných telefónov po celom svete už viac ako desať rokov. Ako súčasť svojej práce v rámci mobilného ekosystému spoločnosť Western Digital pokračuje v spolupráci s hlavnými systémovými dizajnérmi platformy SoC, aby mohli byť pamäte UFS 3.1 považované za referenčný návrh pre smartfóny a ponúkli tak výrobcom vopred odladené riešenia.

Dostupnosť

EFD pamäť Western Digital iNAND MC EU551 UFS 3.1 je dostupná v testovacej verzii. Sériová výroba je plánovaná na júl 2021 v kapacitách 128 GB, 256 GB a 512 GB*.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.