Novinku môžete využívať od 13. decembra 2019.

365.bank spolu s Poštovou bankou spustili bezkontaktné transakcie v celej sieti 187 bankomatov. Bezkontaktnú technológiu tak budú môcť využívať klienti oboch bánk nielen pri platení u obchodníkov, ale aj pri výbere peňazí z bankomatu a kontrole zostatku na účte.

Funkcionalitu môžu využívať aj klienti iných bánk, a to aj v prípade, ak ju bankomaty ich bánk nepodporujú. Peniaze z bankomatu si môžete vyberať nielen pomocou karty, ale aj použitím smartfónu či inteligentných hodiniek s NFC platbami.

365.bank aj Poštová banka boli medzi prvými bankami, ktoré priniesli platbu hodinkami Garmin Pay a Fitbit Pay, či platby mobilom cez Apple Pay a Google Pay. Ku koncu roka prichádzajú obe banky s možnosťou bezkontaktných výberov, či iných transakcií vo svojich bankomatoch.

Bezkontaktné transakcie v bankomate sú rýchlou, pohodlnou a bezpečnou cestou, ako získať hotovosť, či zistiť stav prostriedkov na účte. Stačí priložiť platobnú kartu či iné zariadenie s NFC platbami k čítačke a zadať PIN ku karte.

Pri bezkontaktných transakciách nie je možné reťazenie transakcií. Ak si budete chcieť vybrať hotovosť, ale najprv si potrebujete pozrieť zostatok na účte, po jeho skontrolovaní sa transakcia ukončí. Pred výberom hotovosti je potrebné kartu opäť priložiť a zadať PIN. V prípade, že klient potrebuje spraviť viac krokov, je preto vhodnejšie kartu vložiť do čítačky a nie ju iba k čítačke priložiť.

Bezkontaktne nie je možné vykonať zmenu PIN kódu. Ten sa totiž zapisuje priamo na kartový čip. Pri zmene PIN-u preto dostanete najskôr informáciu, že to nie je možné bezkontaktne a po skončení transakcie bude potrebné vložiť kartu do čítačky.

Zdroj: TS 365.bank

Prečítajte si aj:

365.bank štartuje: Bankový účet je zadarmo. Vytvoríte si ho iba cez aplikáciu, stiahnuť si ju môže každý (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit