Inovačné centrum 365.bank pracuje už dnes na technológiách, ktoré o pár rokov zmenia bankovníctvo.

Banky sa menia. Už to nie sú dinosaury, ktoré majú niekedy problém držať krok s vývojom moderných technológií – minimálne pre niektoré banky je už táto definícia neaktuálna. Jednou z nich je 365.bank, ktorá nedávno založila svoje inovačné centrum 365.innohub s cieľom prinášať inovácie a posúvať štandardy bankovníctva na Slovensku.

V praxi to znamená, že inovačné centrum podporuje a rozvíja technológie s cieľom zlepšovať zákaznícku skúsenosť a digitálne riešenia. Pod týmto všeobecným popisom sa skrýva napríklad optimalizácia mobilnej bankovej aplikácie – jej zrýchľovanie, zlepšovanie používateľského rozhrania s cieľom prinášať intuitívnejšie používanie, personalizovaná ponuka či sprístupňovanie tých informácií, ktoré práve potrebujete. A, samozrejme, aj vymýšľanie nových funkcií.

Bankové inovácie však prebiehajú aj na pozadí. Bankové procesy sú robustné a zapracovať do nich zmeny, ktoré umožnia nasadiť nové riešenia, aby ich banka mohla ponúkať svojim klientom, je častokrát komplikované. Prirovnať to môžeme k stavbe domu – bankový systém na pozadí je ako holá stavba, ktorá sa následne rozširuje o nové funkcie a riešenia.

Pokiaľ je táto stavba zle postavená, aplikovanie nových zmien a teda prinášanie inovácií je komplikovanejšie a môže trvať zbytočne dlho, pretože treba upravovať aj základy. A aj na toto má dohliadať 365.innohub s cieľom zdokonaľovať digitálnu infraštruktúru banky a sprístupňovať služby jej skupiny tretím stranám.

365.innohub preto spolupracuje s veľkými partnermi, ako sú Backbase, Mamba a Amazon Web Services a plánuje využívať moderné cloudové technológie. Alebo inak povedané – táto spolupráca zabezpečí, že 365.bank dokáže rýchlo a pružne reagovať na inovácie a prinášať ich svojim zákazníkom. Súčasťou projektu je tiež interný vývojový tím, preto 365.bank otvára viaceré odborné pozície. Ak chcete byť súčasťou bankových inovácií, preštudujte si tieto ponuky.

365.innohub vedie Martin Horváth, s ktorým sme diskutovali v nedávnom vydaní nášho podcastu DOTYK. Pokiaľ vás zaujíma svet bánk a zamýšľali ste sa nad tým, ako sa dá bankovníctvo inovovať, vypočujte si ho:

Dotyk môžete počúvať zadarmo cez: Apple podcasty | Google podcasty | Spotify | Google Music | Podbean

Zdroj: 365.bank

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit