Spoločnosť TCL Communication predstavila svoj prvý cenovo dostupný smartfón s podporou 5G sietí.

Model TCL 20R 5G s operačným systémom Android využíva konektivitu 5G. Na slovenský trh sa novinka dostane v posledných mesiacoch tohto roka vo farbách Granite Grey a Lazurite Blue. Verzia so 64 GB internej pamäte sa bude predávať za 209 eur s DPH. Variant so 128 GB pamäte sa bude ponúkať za 229 eur s DPH.

TCL 20 R 5GZdroj: TCL
TCL 20R 5G

5G pre všetkých

Novinka nie je prvým smartfónom TCL s podporou 5G. Už minulý rok firma predstavila model TCL 10 5G. V januári tohto roku bol uvedený na trh vlajkový model TCL 20 Pro 5G, ktorý sa predáva aj u nás.

Keďže pokrytie sieťou 5G sa na Slovensku postupne rozširuje, tohtoročná rada smartfónov TCL 20 sa rozširuje o cenovo dostupný model TCL 20R 5G. Smartfón umožňuje videokomunikáciu vo vysokom rozlíšení, ako aj rýchle sťahovanie v sieťach SA a NSA 5G.

TCL 20R 5G využíva procesor MediaTek Dimensity 700, ktorý ponúka vyváženú kombináciu výkonu a efektivity. Vďaka 7 nm výrobnému procesu sľubuje táto čipová zostava o 28 % vyššiu energetickú účinnosť ako ekvivalentný 8 nm procesor.

Kvalitný obraz

Okrem rýchleho pripojenia 5G ponúka TCL 20R 5G kvalitný displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a vzorkovacou frekvenciou dotyku 180 Hz. Ovládanie displeja prstami je rýchle a plynulé, čo prispieva k výnimočne plynulému vizuálnemu zážitku. Používatelia si môžu vybrať adaptívnu obnovovaciu frekvenciu na úsporu energie, pričom vo vybraných scenároch je povolená obnovovacia frekvencia 90 Hz.

TCL 20R 5GZdroj: TCL
TCL 20R 5G

6,52-palcový displej s výrezom v tvare písmena “V” zaberá 90 % prednej strany telefónu. Má maximálny jas 500 nitov a je vybavený technológiou NXTVISION. Tá vylepšuje obraz a videá a chráni pred modrým svetlom. Vďaka NXTVISION sú k dispozícii aj rôzne režimy obrazu vrátane režimu čítania a komfortného režimu, ktoré znižujú únavu očí používateľa.

Plná funkčná výbava

Na zadnej strane telefónu sa nachádza 13 Mpx trojitý fotoaparát, ktorý dokáže zachytiť detailné a ostré snímky. Funkcia automatického vylepšenia AI zabezpečuje optimálne nastavenie fotoaparátu pre konkrétne scény. 2 Mpx objektív na zachytenie hĺbky ostrosti a 2 Mpx makroobjektív poskytujú fotoaparátu možnosť od snímania portrétov až po detailné zábery.

Batéria s kapacitou 4500 mAh zvládne 10 hodín nepretržitého prehrávania videa, 34 hodín hovoru alebo 210 hodín prehrávania hudby.

TCL 20R 5G je tiež overený Googlom ako Android Enterprise Recommended zariadenie. To znamená, že tento model spĺňa požiadavky spoločnosti Google na pravidelné a skoré bezpečnostné aktualizácie systému Android, ako aj hlavné aktualizácie systému Android.

TCL 20R 5GZdroj: TCL
TCL 20R 5G

TCL podporuje 5G

TCL 20R 5G je súčasťou iniciatívy TCL 5G for All, ktorá bola predstavená na Mobile World Congress 2021. Tu TCL uviedla celý rad zariadení, ktoré prinášajú dostupné pripojenie 5G pre široké masy.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.