Nový testovací nástroj je dostupný pre počítače s Windows, ale aj smartfóny.

3DMark Steel Nomad a 3DMark Steel Nomad Light obsahuje benchmarky, ktoré fungujú bez ray tracingu a sú zadarmo pre všetkých používateľov. Je to ideálny spôsob, ako si otestovať výkon vášho počítača alebo mobilného zariadenia.

Doteraz ste mohli na tento účel využívať benchmark a Time Spy no od jeho uvedenia ubehlo už 8 rokov a tak je podľa tvorcov čas na zmenu. Spolu s vydaním nového testovacieho benchmarku sa mení aj názov programov tak, ako je uvedené v tabuľke nižšie.

Tou je práve zavedenie nového benchmarku, ktorý nebude postavený na raytracingu, no bude plnohodnotne vyťažovať grafické karty a využívať technológie, ktoré podporujú. Natívne bude bežať v rozlíšení 4K a v prípade mobilných zariadení to bude v rozlíšení 1440p. Tu však ide o verziu s prívlastkom Light.

Na zariadeniach s operačným systémom Windows bude využívať rozhranie DirectX 12Vulkan, na Androide potom Vulkan. Na zariadeniach platformy iOS bude využívať rozhranie Metal.

Upozorňujeme, že v prípade mobilnej verzie potrebujete mať smartfón alebo tablet s minimálne 8 GB operačnej pamäte. Na slabších zariadeniach sa vám benchmark nepodarí vôbec spustiť. Používatelia Linuxu budú musieť ešte počkať, no autori sľubujú vydať Steel Nomad aj pre túto platformu.

Pôvodný názovNový názov
3DMark Basic Edition3DMark Demo
3DMark Advanced Edition3DMark
3DMark Professional Edition3DMark for Enterprise
3Dmark steel nomad smartphoneZdroj: TOUCHIT / UL Solutions
3Dmark steel nomad smartphone

Zdroj: UL Solutions

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.