Tri novinky, ktoré zaujmú cenou a nadštandardnou výbavou vo svojej triede.

Moto e6 play je tu netradične so snímačom odtlačkov prstov a odomykaním tváre. Prvkami, ktoré v tejto cenovej kategórii nie sú štandardom. Použiteľnosť smartfónu je výrobca zvýšil použitím 2 GB RAM a 32 GB úložisko.

Prichádza vo výbave s 5,5“ HD + displej s pomerom strán 18:9. Fotoaparát je jeden a má rozlíšenie 13 Mpx. Je to skutočný Dual SIM slot, teda so samostatným slotom na pamäťovú kartu. Batéria má kapacitu 3000 mAh. Na Slovensku bude v dvoch farbách, čiernej a tyrkysovej. Od 15.11.2019 a za cenu 99 EUR.

Moto g8 plus je najnovší model z tejto série a je to už ôsma generácia smartfónov s vlastnou filozofiou. Tou je priniesť najlepšiu výbavu za extra výhodnú cenu. Tieto smartfóny nemajú úplne všetko, ale majú všetko podstatné a mnoho vlastností z podstatne drahších smartfónov.

moto g8 plus – one macro – e6 plus

Novinka prichádza s vylepšeným fotoaparátom. Tu je vo forme štyroch objektívov, ultraširokouhlým vo forme akčnej kamery (rovnaká konfigurácia ako pri moto one action) a hlavným 48 Mpx (f/1.7) čipom s podporou QuadPixel. Nechýba podpora funkcie Night Vision, ktorú sme prvýkrát videli v motorola one vision. Selfie fotoaparát má 25 Mpx a ide o rovnaký systém ako pri one vision.

g8 plusvylepšené stereo reproduktory, ktoré pôvodne prišli s modelom g7 plus. Procesor je Snapdragon 665 s technológiou 11 nm. Telefón dosiahol výkon nad 166 000 bodov v AnTuTu.

Vode odolnosť stále chýba ale výrobca opäť prináša svoju ochranu P2i nano coating vo forme odpudivej vrstve. Batéria s kapacitou 4000 mAh by mala vydržať dva dni a podporuje nabíjanie TurboPower.

Na Slovensku bude v modrej s gradientom a červenej od 5.11.2019 za cenu 269 EUR.

Motorola one macro je štvrtý telefón zo série one a bude to cenový tip. Už podľa názvu – má makro snímač, zameraný na tento typ fotografií. Hlavný fotoaparát má 13 MPx, Depth snímač a TOF na laserové zaostrovanie a štvrtý fotoaparát je práve vo forme makro objektívu.

Objekty priblíži až 5-násobne a fotiť môžeme v blízkosti objektu od 2 cm. Toto je hlavný rozdiel oproti iným smartfónom s optickým priblížením.

Výrobca použil procesor MediaTek Helio P70 a v AnTuTu dosiahne cez 157 000 bodov. Displej je 6,2“ v rozlíšení HD+ a pomerom strán 19:9. Vo výbave je 4 GB RAM a 64 GB úložisko s možnosťou rozšírenia o 512 GB avšak tu už je hybridný slot.

Aj v tomto smartfóne je 4000 mAh a výrobca hovorí o 3-dňovej výdrži pre väčšinu používateľov v cieľovej skupine. Na Slovensku opäť v dvoch farbách – gradient space a ultraviolet. Na Slovensku je už dostupný a kúpiť ho môžete za 229 EUR. Je takisto súčasťou ponuky operátora Telekom a bude aj vo vianočnej kampani operátora O2.

Prečítajte si aj:

motorola one zoom: Cenový tip na smartfón s 3× zoomom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.