Fotenie s možnosťou priblíženia bude hlavný motív pre kúpu tohto telefónu.

Motorola výrazne oživuje sériu one a prináša ďalší model. Po prvýkrát je to telefón so štyrmi fotoaparátmi a extra výbavou v oblasti fotenia. Technologicky nadštandardne vybavený smartfón v strednej triede má toho viac. Ponúka novinky ale aj klasiku, ktorú od motoroly očakávate.

Vyhotovenie

Spracovanie je prvotriedne. Displej je 6,4“ s hrubšími rámikmi a kvapôčkovým výrezom. Je to však OLED displej. Farby sú nádherne sýte a priamo v displeji je integrovaná čítačka odtlačkov. Cenovo je postavený vyššie a zatiaľ je to najdrahší z rodiny one. Cenovka 429 EUR už prekonala pomyselnú hranicu 300 EUR za lacnejšiu strednú triedu.

Zadná strana nie je kovová, je pokrytá špeciálne spracovaným sklom Gorilla Glass. Vy tak máte pocit kovu, menej zachytených odtlačkov a stále je tu vode-odpudivá vrstva. Nie je to vode odolný smartfón, ako ho poznáme u konkurencie, dažďu sa ale nemusíte obávať.

Konštrukčné spracovanie je na jednotku, počítajte ale s tým, že sa bude šmýkať v ruke. Nechýba audio konektor a nabíjanie je cez 18 W nabíjačku Turbo Power. Telefón vydrží dva pracovné dni. Nie je úplne najtenší ale má 4000 mAh batériu a vďaka hrubším hranám sa lepšie drží v ruke.

Čítačka odtlačkov funguje dobre, síce trochu pomalšie ako niekdajšia klasika na zadnej strane, ale nepredstavuje to ťažkosti. Ešte je tu možnosť odomykania smartfónu tvárou. Na zadnej strane zostalo logo M a plní aj inú, ako len okrasnú funkciu.

Je to náhrada za signalizačnú diódu. Môžete ju používať na notifikácie, ak máte smartfón displejom nadol alebo nechať logo svietiť vždy, keď zapnete displej. Ešte je tu možnosť tento prvok úplne vypnúť. Ideálne pre každého, kto sa nechce nechať rozptyľovať a má radšej diskrétny stav telefónu.

Systém

Rozhranie je klasické, teda čistý Android s doplnkami Moto. Je tu plná výbava na to, ako budete gestami ovládať smartfón a jeho funkcie. Tiež je tu Moto Obrazovka, ktorá sa rozsvieti pri príchode notifikácie alebo keď sa priblížite k telefónu.

Všetko podstatné o rozšírení Moto sa dočítate v tomto článku: Ako nastaviť rozšírenia Moto

Obsah recenzie

  1. Vyhotovenie a systém
  2. Fotoaparát
  3. Testovacie fotografie
  4. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.