Kto šetrí, má za tri.

Dostať pod kontrolu tok financií je pre mnohých používateľov náročná úloha. Ak ju však zvládnete a dokážete efektívne šetriť a zároveň aj splácať všetky každodenné výdavky, môže sa vám zlepšiť kvalita života. Nie je žiadnym tajomstvom, že je lepšie našetriť si na niečo, ako žiť v dlhoch od výplaty k výplate. Samozrejme, niekedy človek jednoducho nemá na výber.

V obchode s mobilnými aplikáciami nájdete niekoľko nástrojov, ktoré vám môžu pomôcť so šetrením peňazí. Niektoré aplikácie vám pomôžu lepšie pochopiť vaše príjmy a výdavky a podľa toho prispôsobiť vaše správanie. Ďalšie aplikácie vám zas vrátia peniaze pri nakupovaní a aplikácia VÚB Mobil Banking vám umožní odkladať peniaze do virtuálnej pokladničky a šetriť tak každý deň.

Spendee

Spendee je obľúbená aplikácia na spravovanie výdavkov a príjmov. Aplikácia ponúka prehľadné a intuitívne rozhranie a jednoducho sa používa. Rozhranie je minimalistické, aby vás zbytočne nemiatlo veľa rôznych funkcií.

V Spendee si môžete zadefinovať niekoľko rozpočtov a spravovať ich. Základom je manuálne pridávanie príjmov a výdavkov, ktoré si môžete kategorizovať, aby ste mali lepší prehľad o tom, za čo míňate. V budúcnosti by mala pribudnúť aj možnosť synchronizácie údajov s vašim bankovým účtom – odpadne tak nutnosť zadávať platby manuálne, nakoľko sa napr. platby kartou importujú do vášho konta automaticky.

Spendee si dáva za cieľ naučiť vás pochopiť, ako míňate peniaze. Na základe toho môžete následne robiť zmeny, ak napríklad máte veľké výdavky za nočný život alebo zábavu. Zadávanie platieb je intuitívne a môžete si ich kategorizovať, čo je praktické. Výsledkom je prehľadná štatistika a grafy.

Aplikáciu Spendee si môžete stiahnuť pre iOS a Android

Google Play
App Store

VÚB Mobil Banking

VÚB Mobil Banking je aplikácia pre klientov banky VÚB. Ponúka základne funkcie, ktoré sú dnes v mobilných bankových aplikáciách nutnosťou, avšak aj extra vlastnosti. A jednou z nich je Denné sporenie, s ktorým môžete efektívne šetriť.

Denné sporenie je virtuálna pokladnička, do ktorej si jednoducho môžete pridať peniaze cez aplikáciu. Napr. tie, ktoré ušetríte za kávu alebo obed. Praktické je, že sa ani nemusíte prihlasovať do aplikácie, stačí využiť rýchly prístup vo forme špeciálnej ikonky pre sporenie. Peniaze, ktoré si chcete ušetriť, môžete kedykoľvek previesť z bežného na sporiaci účet.

Aplikáciu VÚB Mobil Banking si môžete stiahnuť pre iOS a Android

Google Play
App Store

Wallet

Wallet funguje na podobnom princípe ako Spendee. Aj v tomto prípade ide o aplikáciu, vďaka ktorej by sme mali optimalizovať svoje výdavky a tok financií. Môžete si teda zadávať príjmy a výdavky a sledovať, ako si reálne stojíte s peniazmi. Wallet zatiaľ neumožňuje synchronizáciu so slovenskými bankami, táto funkcia pribudne neskôr.

Wallet okrem základnej funkcionality ponúka aj viacero extra funkcií. Ľavý bočný panel ponúka oveľa viac možností, aplikácia je komplexnejšia. Niekomu to bude vyhovovať, niekto dá prednosť nástroju Spendee. Vo Wallet si však môžete veľmi jednoducho definovať ciele a sledovať ich. Viete si teda napr. vytvoriť šetrenie a vždy, keď si odložíte peniaze, si sumu poznačíte aj do aplikácie.

Pokiaľ vás aplikácie Spendee a Wallet zaujali, odporúčame vyskúšať obe a zvoliť si tú, ktorá vám viac vyhovuje. Obe sú dostupné v základnej verzii zadarmo, niektoré extra funkcie vyžadujú platené predplatné.

Aplikáciu Wallet si môžete stiahnuť pre iOS a Android

Google Play
App Store

Cashback App

Aplikácia Cashback App umožňuje získať za každý nákup u partnerov peniaze späť. Zoznam partnerských obchodov a stav vášho konta môžete sledovať priamo v aplikácií, čo je praktická vlastnosť. Samotná aplikácia je pomerne jednoduchá a jej účel spočíva v informačnej hodnote.

Okrem peňazí naspäť budete zbierať aj tzv. Shopping Points a tie môžete využiť v rámci exkluzívnych ponúk, napr. pre získanie extra zľavy. Ak teda chcete nakupovať výhodnejšie a ušetriť, aplikácia Cashback App je dobrý začiatok.

Aplikáciu Cashback App si môžete stiahnuť pre iOS a Android

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

Týchto 10 appiek by mal mať každý cestovateľ

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit