Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Televízie počas vývoja prešli cestou od krabíc, na ktorých preblikával obraz, až k plne funkčnému asistentovi do domácnosti.

Sú revolúciou v tom, ako konzumujeme zábavu. Možnosť výberu filmu na večer je rutinou a väčšina majiteľov smart tv už aj zabudla na klasické televízne vysielanie. Smart televízia toho však ponúka omnoho viac a nie každý majiteľ takéhoto zariadenia dokáže využiť jeho funkcie naplno. Prečítajte si, čo ďalšie môžete v domácnosti využiť.

  1. TV a smart reproduktor v jednom

Internet a televízia idú v dnešnej dobe ruka v ruke. Mať pripojenie na internet je kľúčové, ak chcete využívať všetky funkcie svojej televízie. Väčšina televízií ponúka nejakú verziu ovládania hlasom. Reaguje na stlačenie kontrolky na ovládači alebo má vstavaný mikrofón, ktorý monitoruje izbu a funguje handsfree. Viete ju použiť na vyhľadávanie obsahu, hlasitosti a podobne. 

Niekoľko nových modelov však ide ešte ďalej a ponúka na stiahnutie Alexu alebo Google asistenta, ktorý vám umožní ovládať hlasom celú kopu služieb. Ak po takomto asistentovi túžite, nemusíte dokupovať špeciálny reproduktor. Stačí skontrolovať, či váš televízor túto funkciu ponúka, nastaviť ju a prepojiť televízor s aplikáciou vo vašom telefóne.

  1. Ovláda celú domácnosť

Už sme si povedali, ako z vašej televízie spraviť smart reproduktor. Ako ju využiť s asistentmi spomenutými vyššie naplno? 

Jednoduchým povelom “Hey, Google“ alebo „Alexa!“ ovládate nielen televízu ale všetky zariadenia, ktoré ste spárovali. Medzi najobľúbenejšie patrí telefón, počítač, tablet alebo robotický vysávač. Hlasovým povelom tak môžete povysávať, zapísať udalosť do kalendára alebo prečítať deťom rozprávku na dobrú noc. 

Tie menej známe sú napríklad smart zámky, garážové dvere alebo dokonca umývačka riadu. So stále rastúcim výberom smart zariadení sa z vašej televízie postupne môže stať plnohodnotné centrum na ovládanie domácnosti.

  1. Streamuje nielen seriály

Existuje veľa spôsobov, ako počúvať hudbu. Jeden, na ktorý ste možno hneď nepomysleli, je cez televíziu. Prehrávanie audia je výborným spôsobom, ako využiť kvalitné reproduktory, ktoré má väčšina smart televízií. Okrem hudby nájdete v množstve aplikácií tiež podcasty a najnovšie aj audioknihy. Aj pri tomto však budete musieť počítať s pripojením na internet a hľadaním aplikácie, ktorú ponúka váš televízor. Vo väčšine najznámejších značiek nájdete obľúbený Spotify, ktorý možno používate vo svojom telefóne. Pre nadšencov karaoke už chýba iba mikrofón a máte vlastný karaoke bar priamo vo vašej obývačke. 

Sledovanie televízieZdroj: pexels.com/ 祝 鹤槐 
Sledovanie televízie
  1. Nahradí monitor 

Doba práce z domu ešte neskončila. Pri práci v kancelárii ste si možno zvykli na používanie monitoru, ktorý vám potom doma chýba. Vyriešiť to môžete jednoduchým pripojením na vašu smart tv. Výborne funguje napríklad pri videohovoroch, kedy nielen skvelo vidíte na svojich kolegov, ale zároveň máte výhodu voľnej pracovnej plochy počítača.

Takýmto spôsobom ho môžete využiť aj na premietanie fotografií pre svojich priateľov, alebo ako obrazovku pri zábavných kvízoch. Posedenie pri poobednom televíznom programe je s týmito funkciami dávno za nami.