Mnohé mobilné a webové aplikácie a stránky vznikli s jasným cieľom – ušetriť nám čas a peniaze. Vybrali sme 4 typy internetových stránok a mobilných aplikácií, ktoré nepochybne ocení každý, kto sa snaží ušetriť nejaké to euro.

Elektronické letáky

Sledovanie akcií v obchodoch a nakupovanie akciových produktov je jedným z najlepších spôsobov šetrenia pri bežných nákupoch. Papierové letáky sú však nespratné a navyše robia veľa neporiadku, ktorý zbytočne zaťažuje naše životné prostredie. Omnoho lepším riešením je sledovanie akciových letákov online.

Stačí si stiahnuť mobilnú aplikáciu, či otvoriť prehľadnú internetovú stránku a aktuálny leták zo svojho obľúbeného obchodu máte kedykoľvek po ruke. Pred nákupom následne stačí už len prelistovať leták a prispôsobiť nákup aktuálnej akcii.

Tieto webové stránky ponúkajú pestré možnosti filtrovania, vďaka čomu môžete sledovať aj len leták svojho obľúbeného obchodu, či viacerých obľúbených obchodov. Nastaviť si môžete aj pripomienky na zverejnenie nového letáku od vybraného obchodu. Ak je teda vaším favoritom napríklad Tesco, môžete si nastaviť sledovanie obchodu Tesco a zakaždým, keď obchod vydá nový leták dostanete upozornenie.

Aplikácie na správu rodinného rozpočtu

Človek si to niekedy ani neuvedomí, ale množstvo financií z rodinného rozpočtu nám uniká kvôli nákupu zdanlivých maličkostí. Balík žuvačiek sem, cukríky tam a z pár centových položiek sa za mesiac nazbiera aj niekoľko eur. Účinným spôsobom ako si odsledovať, či vám financie z rodinného rozpočtu neunikajú zbytočne, je sledovanie všetkých výdavkov.

Samozrejme, odkladať si každý bloček z obchodu či prácne všetko zapisovať do tabuľky a prepočítavať je poriadny žrút času. No ide to aj jednoduchšie. Stačí si stiahnuť aplikáciu na správu rodinného rozpočtu. Do nej už následne len stačí naskenovať hodnoty z každého bločka a super prehľad financií je hotový.

Navyše, tieto aplikácie zvládnu aj zaznamenávanie príjmov aj budúcich príjmov a výdavkov, vďaka čomu si je možné jednoducho naplánovať financie aj na dlhšie obdobie dopredu.

SmartfónZdroj: Unsplash

Cashback portály

Cashback portály v poslednej dobe zažívajú svoj veľký bum. Ich princíp je jednoduchý. Nájdete si na ňom svoj obľúbený obchod, prekliknete sa naň cez daný portál a vykonáte plánovaný nákup. Následne vám na vašom účte na cashback portáli pribudne dohodnutá odmena.

Tá sa môže, v závislosti od obchodu a veľkosti nákupu, pohybovať v rozmedzí pár centov aj niekoľko eur. Navyše cashback portály ponúkajú aj rôzne bonusy, či dočasne zvýšený cashback, napríklad počas špeciálnych dní, ako je napríklad Black Friday.

Nájdete tu aj prehľad zľavových kupónov do rôznych obchodov, vďaka ktorým môže byť váš nákup ešte výhodnejší.

Ak teda zatiaľ nevyužívate žiadny cashback portál, ale naopak internetové nákupy sú pravidelnou súčasťou vášho života, skúste si nejaký cashback portál vybrať. Je totiž veľká pravdepodobnosť, že v jeho ponuke nájdete aj svoj obľúbený obchod. A ako sa hovorí, centík ku centiku…

Aplikácie na uloženie vernostných kariet

Vernostnú kartu dnes ponúka takmer každý obchod. Ide predsa o výborný spôsob ako motivovať zákazníkov k pravidelnému nákupu a odmeniť ich za vernosť. Áno, ako zákazníci vďaka využívaniu vernostnej karty získame rôzne výhody. No málokto je verný len jednému obchodu a nosiť v peňaženke možno aj desiatky vernostných kariet je skutočne nepohodlné.

Práve tento problém riešia aplikácie zamerané na vernostné karty. Do tejto aplikácie stačí naskenovať čiarový kód vernostnej kartičky a z plastovej nespratnej karty sa razom stala elektronická karta. V jednej aplikácií je možné mať až desiatky kariet, ktoré tak prestanú zaberať miesto v peňaženke aj bez toho, aby ste ich prestali používať.

Nosiť so sebou vďaka tomu môžete aj vernostnú kartu obchodu, v ktorom nakupujete len príležitostne. Nestratíte tak žiadne výhody vernostného programu, ale ušetríte miesto vo svojej peňaženke.

Šetrenie je téma, ktorá bytostne zaujíma každého z nás. Často sa však môže stať, že s cieľom ušetriť financie, minieme zbytočne veľa času, či zaťažíme životné prostredie. Technologické vychytávky, ktoré sme pre vás vybrali, riešia mnoho z uvedených problémov. Využívate ich aj vy už všetky? Ktorá je vaša najobľúbenejšia?