Asi všetci poznáme problém, keď zvažujeme, akú batožinu si zakúpiť. Mala by byť farebná alebo čierna? Mala by mať 2 alebo 4 kolieska? Ktorá veľkosť je najlepšia? A čo materiál? Mäkký alebo silný obal kufru?

To je pravdepodobne dilema každého z nás. Pravdepodobne to nebude prekvapujúce, ale všetky vyššie uvedené otázky sú relevantné.

Určite by sme sa však mali zamyslieť nad tým, na aký účel Cestovné kufre potrebujeme. Je to pre vás alebo pre vaše deti? Plánujete ich používať na voľný čas alebo na služobné cesty? Alebo ich chcete používať po celý rok na rôzne účely?

Cestovná batožinaZdroj: Ketut Subiyanto/Pexels.com

Čo by sme teda mali zvážiť pri nákupe nových kufrov?

Poďme sa zamerať na 4 kľúčové aspekty, ktoré je potrebné zvážiť pri kúpe kufra, ktorý vydrží roky po kúpe.

Vonkajší materiál

Vonkajší materiál je veľmi dôležitý. Batožina s tvrdým obalom je vhodná pre odolnosť a manipuláciu, ale batožina s mäkkým obalom sa často ľahšie balí. Pevný plášť kufra môže pomôcť zabrániť poškodeniu zabalených vecí vo vnútri kufra a preto aj ušetriť nejaké peniaze v našich peňaženkách.

Okrem silných stien kufrov, môžete zvážiť aj tie, ktoré sú z plastových materiálov alebo tie, ktoré ponúkajú krytie pred dažďom a vodou pre lepšie zabezpečenie.

Kolieska

Ak je vašou najvyššou prioritou rýchla chôdza po letisku a uliciach, vyberte si batožinu na dvoch kolieskach. Navyše kufor na dvoch kolieskach môžete ťahať za sebou, čo býva jednoduchšie, ak sa pohybujete na drsnejšom alebo nerovnom povrchu. Na druhej strane, najväčšou výhodou 4-kolieskového kufra je ovládateľnosť kufra. Kolieska sa dajú otáčať o 360 stupňov a kufor sa nemusí nakláňať.

Vďaka tomu je manévrovanie s kufrom v zákrutách oveľa jednoduchšie. To je obzvlášť užitočné v úzkych uličkách a v dave ľudí.

Veľkosť a rozmery

Pokiaľ ide o veľkosť vašej batožiny, určite by ste mali zvážiť povolené veľkosti letových spoločností, s ktorými zvyčajne lietate. Okrem toho by mala byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestili vaše základné potreby, oblečenie, kozmetika a obuv. Preto pred nákupom skontrolujte povolené veľkosti na palubu lietadla alebo pre check-in batožiny.

Farba

Starostlivý výber farby kufra je veľmi dôležitý, pretože čím jasnejšiu farbu si vyberiete, tým je väčšia pravdepodobnosť, že ho nájdete v priestore pre výdaj batožiny. Vďaka správnej farbe môžete svoju batožinu efektívne nájsť bez toho, aby ste sa toľko obávali, že vám niekto vezme vaše veci. To sa vzťahuje aj na kufre so vzormi.

Výber na trhu je obrovský. Veríme však, že sme vám aspoň trochu pomohli s tým, čo treba zvážiť pri kúpe batožiny. V prvom rade sa vám musí páčiť váš výber.

Cestovná batožinaZdroj: Vlada Karpovich/Pexels.com

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: