Doplnené 1. decembra 2016: Operátor poslal používateľom služby aktualizovaný email, v ktorom pripomína ukončenie prevádzky služby 4G INTERNET v1.0 a ponúka niekoľko alternatív, vrátane nových balíkov TO.naRok:

Vážená zákazníčka, vážený zákazník,
sme radi, že sa Vám služba 4G INTERNET v1.0 páči a využívate jej výhody. S poskytovaním služby však v zmysle dohodnutých zmluvných podmienok končíme dňom 31.12.2016. A preto sme pre Vás pripravili tieto ponuky:

1. Nový dátový produkt – TO.naRok s novou SIM kartou a internetom na Slovensku na celý rok s rýchlosťou až do 50/10 Mbit/s bez limitu a obmedzení. Na výber máte:

– TO.naRok 100 – 360 GB v sieti 4ka a 12 GB v národnom roamingu spolu s WiFi routerom Huawei E5577 v cene za jedinečných 100 Eur na celý rok

– TO.naRok 200 – 1 200 GB v sieti 4ka a 12 GB v národnom roamingu spolu s WiFi routerom Huawei E5577 v cene za jedinečných 200 Eur na celý rok Navyše s TO.naRok môžete volať a SMS-kovať za jedinečné 4 centy na Slovensku aj v celej EÚ. Viac informácií o našej ponuke a nových produktoch rady TO. sa dozviete v priloženom letáku, na SWAN CENTRÁCH alebo na https://www.4ka.sk/nasa-ponuka.

2. 4G INTERNET v2.0 za cenu 10 Eur mesačne na dobu neurčitú, ktorá od 1.1.2017 nahrádza službu 4G INTERNET v1.0. Môžete ju využívať na Vašej už zakúpenej SIM karte, stačí aby ste podpísali priložený dokument Dohoda o zmene zmluvy o poskytovaní verejných služieb, s Vašimi údajmi, ktoré máme evidované, a to najneskôr do 31.12.2016

– doručili dokument na ktorékoľvek naše SWAN CENTRUM, počas otváracích hodín (zoznam aktuálnych SWAN CENTIER nájdete na https://www.swan.sk/domacnosti/kontakt, alebo
– zaslali poštou na adresu SWAN Mobile, a. s. Miletičova 17/B, 821 08 Bratislava, alebo
– zaslali sken podpísaného dokumentu elektronicky na 4Gdohoda@swanmobile.sk a do tela emailu uveďte svoje kontaktné údaje, Vaše telefónne číslo a email pre komunikáciu s nami.

Ak priložený dokument s Vašimi údajmi nie je správny z dôvodu zmeny Vašich údajov, prosím stiahnite si dokument Dohoda o zmene zmluvy o poskytovaní verejných služieb na https://www.4ka.sk/cenniky-a-dokumenty#zmluvy-a-smernice a doplňte správne identifikačné údaje.

Pôvodný článok 17. júla 2016: SWAN začne od 1. 1. 2017 poskytovať drahšiu verziu svojho mobilného LTE internetu.

SWAN v týchto dňoch rozposiela používateľom služby 4G INTERNET v1.0 email, v ktorom informuje o zrušení služby k 31. 12. 2016. Zároveň im umožňuje prejsť na novú službu, 4G INTERNET v2.0, ktorá je však drahšia. Stojí 10 eur. Cena pôvodnej služby je 5 eur.

Email v plnom znení:

Sme radi, že sa Vám 4G INTERNET v1.0 páči a presvedčili ste sa o výhodách, ktoré Vám naša dátová služba prináša. S jej poskytovaním však v zmysle dohodnutých zmluvných podmienok končíme dňom 31.12.2016.

Vzhľadom na vysoký záujem zákazníkov, ich referencie a požiadavky, Vám ponúkame možnosť využívať naďalej od 1.1.2017 aj novú mobilnú dátovú službu 4G INTERNET v2.0. Technické parametre v porovnaní so službou 4G INTERNET v1.0 zostávajú nezmenené.

Ak sa pre 4G INTERNET v2.0 rozhodnete, budete môcť službu využívať na rovnakej SIM karte a zariadení ako doteraz, a za bezkonkurenčných 10 € mesačne získate:

– neobmedzený prenos dát v najmodernejšej 4G sieti, s rýchlosťou dát až do 50/10 Mbit/s
– službu 4G INTERNET v2.0 bez viazanosti a na dobu neurčitú
– väčšie a kvalitnejšie pokrytie, služba je už dostupná vo viac ako 70 mestách na Slovensku

Zavolajte aj vašich známych ešte dnes, aby aj oni využili výhody dátovej služby 4G INTERNET v1.0.

Aby ste aj naďalej mohli využívať rýchle dátové pripojenie v najmodernejšej 4G sieti, stačí vyplniť a podpísať dokument v prílohe tohto emailu a doručiť ho k nám. Tento dokument, Dohodu o zmene zmluvy o poskytovaní verejných služieb:

– doručte na ktorékoľvek predajné miesto spoločnosti SWAN, a.s., počas otváracích hodín (zoznam aktuálnych SWAN CENTIER nájdete na www.swan.sk/domacnosti/kontakt ) alebo
– zašlite poštou na adresu SWAN Mobile, a.s., Miletičova 17/B, 821 08 Bratislava alebo
– zašlite sken čitateľne vyplneného a podpísaného dokumentu elektronicky na 4Gdohoda@swanmobile.sk. Do tela emailu uveďte svoje kontaktné údaje (tel. číslo, email), na základe ktorých Vás budeme vedieť kontaktovať. V prípade, že tieto údaje neuvediete a vyplnený dokument nebude dostatočne čitateľný, môže sa stať, že nedôjde k predĺženiu zmluvy. Venujte preto zvýšenú pozornosť vyplneniu a podpísaniu dokumentu, ktorý nám bude doručený.

V prípade, ak využívate službu 4G INTERNET v1.0 na viac ako 1 SIM karte, je potrebné dodať vyplnenú a podpísanú Dohodu o zmene služby pre každú SIM kartu samostatne. Všetky SIM karty, na ktoré nebudeme evidovať riadne vyplnenú a podpísanú Dohodu o zmene zmluvy do 31.12.2016, budú od 1.1.2017 odpojené.

Ak nám doručíte priložený dokument vyplnený a podpísaný najneskôr do 31.12.2016, novú dátovú službu 4G INTERNET v2.0 začnete automaticky využívať od 1.1.2017.“

Z pohľadu používateľov sa zmení iba cena

V praxi to teda znamená, že od 1. januára 2017 bude SWAN poskytovať rovnakú službu ako doteraz, avšak s dvojnásobnou cenou. Pre náročných používateľov mobilného internetu ide stále o dobrú ponuku z hľadiska pomeru cena/výkon a medzičasom sa zlepšilo aj pokrytie 4G sieťou SWANu.

Privítali by sme však aj lacnejší variant – povedzme balík s 10 – 20 GB predplatených dát za 5 eur ako alternatívu k 10 eurovej službe.

Prečítajte si aj:

4ka: Prehľad všetkých balíčkov. Poradíme, ktorý je pre vás najlepší (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit