Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

O2 v rámci svojej druhej fázy výstavby vlastnej 4G LTE siete prinieslo 4G signál do ďalších 9  lokalít na Slovensku. V druhej fáze pokrývania pribudlo ku  krajským mestám, pokrytým ešte minulý rok, už 193 nových lokalít. Operátor sa tak úspešne blíži k plánu pokryť do konca roka minimálne 66 % populácie Slovenska.

O2 spustilo 4G LTE sieť v 9 nových lokalitách

K doteraz pokrytým lokalitám pribudlo minulý týždeň 9 nových miest a obcí, v ktorých budú môcť zákazníci surfovať v 4G sieti. Konkrétne ide o mestá a obce a ich okolie: Dolný Kubín, Tvrdošín, Trstená, Ladce, Púchov, Kysucké Nové Mesto, Senec, Veľký Biel a Detva. Okrem toho pokrylo O2 signálom 4G aj úsek diaľnice D1 pri Ladci a Veľkom Bieli.

Druhá fáza rozširovania 4G LTE v plnom prúde

Po minulom roku, kedy O2 pokrylo signálom 4G LTE všetky krajské mestá, v druhej polovici tohto roka odštartoval operátor druhú fázu rozširovania siete. „Už takmer 200 miest a obcí na Slovensku surfuje v 4G LTE od O2 a s pokrývaním stále pokračujeme. A môžeme sľúbiť, že pokrytých miest bude iba pribúdať,“ uviedol Juraj Eliáš, riaditeľ sietí O2.

O2 nasvecuje mestá na modro

Spúšťanie 4G LTE siete v jednotlivých mestách sa O2 rozhodlo ozvláštniť špeciálnou aktivitou – modrým nasvietením najvýznamnejších pamätihodností vo vybraných mestách: „So spustením 4G signálu sme sa rozhodli symbolicky vysvietiť na modro aj jednotlivé dominanty vybraných miest, kde už zákazníci môžu využívať najrýchlejší 4G LTE internet od O2,“ uviedla Tereza Molnár, hovorkyňa O2.

Prvý decembrový piatok sa tak po zotmení vysvietil na modro Kostol Božského Srdca Ježišovho v Partizánskom, Mestská radnica v Bardejove, Katolícky a kalvínsky kostol v Lučenci a Rímskokatolícky kostol sv. Mikuláša v Liptovskom Mikuláši.

V najbližších týždňoch bude O2 v aktivite stále pokračovať a nasvieti vždy v piatok jeden z miestnych monumentov v celkovo 25 mestách po celom Slovensku. Nasvietenie monumentu je vždy spojené s promoakciou za účasti hostesiek –  O2 Anjelov a možnosťou získať zadarmo dáta navyše.

 Čo získajú zákazníci so 4G LTE signálom?

Zákazníci so signálom 4G budú mať k dispozícii rýchly internet dosahujúci teoretickú maximálnu rýchlosť sťahovania 73 Mbps a reálne rýchlosti  od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát. Na to, aby mohli zákazníci O2 využívať možnosti 4G internetu si nemusia nič aktivovať, ani platiť ďalšie poplatky navyše. V prípade, že niektorí zákazníci majú staršiu SIM kartu nepodporujúcu 4G, bezplatne si ju môžu vymeniť v ktorejkoľvek predajni O2.

Značky: