Podnikanie v segmente smartfónov sa pre túto čínsku spoločnosť výrazne komplikuje.

Po tom, čo sa spoločnosť Huawei v roku 2019 ocitla na čiernej listine USA, s jej podnikaním v mobilnom segmente to nevyzerá príliš dobre. Rozhodnutie Donalda Trumpa čínskeho giganta natoľko ovplyvnilo, že niekdajšiu svetovú dvojku v oblasti smartfónov to postavilo na okraj záujmu. Zákaz obchodovania s USA spoločnosť Huawei pocítila predovšetkým v oblasti 5G technológií

Správa z portálu 9to5google teraz naznačuje, že nové nariadenie by malo spoločnosť Huawei odrezať aj od 4G čipov pre telefóny. Pokým prísne pravidlá USA sa doteraz zameriavali na “americké” 5G čipy, tak nové nariadenia idú ešte ďalej. Dokonca aj Qualcomm mohol od roku 2020 spoločnosti Huawei dodávať svoje čipy iba bez 5G modemov.

TrumpZdroj: Asia Times Financial

Zdroj informuje, že USA teraz prestali udeľovať vývozné licencie americkým spoločnostiam aj pre tovar určený spoločnosti Huawei pod úrovňou 5G. Ide o čipy 4G, ako aj čipy podporujúce Wi-Fi 7 a Wi-Fi 6. Do tejto kategórie patria aj čipy pre AI, high-performance computing a cloud.

Teraz si netrúfame odhadnúť dopad tohto rozhodnutia, avšak zdá sa, že podnikanie v oblasti smartfónov sa spoločnosti Huawei výrazne skomplikuje. Dokonca nie je vylúčené, že práve teraz sme svedkami poslednej rany pre spoločnosť Huawei, ktorá môže úplne zlikvidovať jej podnikanie v oblasti smartfónov. Pokiaľ k tomu pripočítame existujúce problémy, tak vyhliadky nie sú vôbec priaznivé. 

Pripomeňme si, že Huawei ešte v roku 2020 predal svoju podznačku Honor, aby aspoň ona mohla vyrábať 5G smartfóny, keďže po predaji sa na ňu už žiadne zákazy nevzťahovali.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.