Novinka poteší používateľov iPhonov a ďalších telefónov, ktoré toto nastavenie neponúkajú.

Operátor 4ka reaguje na požiadavky používateľov, ktorí žiadali možnosť vypnúť si používanie mobilných dát v národnom roamingu. Zopár telefónov toto nastavenie ponúka – v nastaveniach roamingu môžete definovať, či má byť povolený/zakázaný nielen medzinárodný, ale aj národný roaming. Avšak v prípade iPhonov a niektorých ďalších smartfónov je národný roaming automaticky povolený a nie je možné ho vypnúť.

Bez ohľadu na telefón, všetci 4kári si odteraz môžu vypnúť surfovanie v národnom roamingu prostredníctvom zákazníckej linky 950. Prináša to väčšiu flexibilitu oproti úprave nastavení telefónu. 4ka takisto pracuje na tom, aby bolo možné v blízkej budúcnosti jednotlivé roamingy zapnúť a vypnúť prostredníctvom SMS správ.

Pripomeňme, že 4ka pred pár dňami predstavila upravený balíček GIGA PLUS, ktorý po novom ponúka 1 GB dát len v sieti obchodného partnera, teda v tzv. národnom roamingu, za 4 eurá. Balík GIGA PLUS teraz funguje ako doplnok k dátovému balíku GIGA a samostatne si ho nekúpite. Pokiaľ balík nemáte, za 1 MB dát v národnom roamingu zaplatíte 4 centy. Aby operátor zamedzil neželanému strhávaniu kreditu za surfovanie v národnom roamingu, umožňuje odteraz prostredníctvom zákazníckej linky 950 vypnutie alebo zapnutie dátovania osobitne v medzinárodnom a osobitne v národnom roamingu.

Prečítajte si aj:

4ka mení balík GIGA PLUS, funguje iba v národnom roamingu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit