Najviac SIM kariet sa predalo v Košickom a Prešovskom kraji.

Štvrtý mobilný operátor, 4ka, sa pochválil tým, že pokoril hranicu 100 tisíc zákazníkov. Tento úspech dosiahol po štvrťroku a 4 dňoch od spustenia produktu Moja 4ka. Najmladší operátor chce do konca tohto roka dosiahnuť 300 tisíc zákazníkov. Zo 100-tisíc zákazníkov už viac ako 25 percent platiacich zákazníkov využíva dátové balíky.

4ka predala najviac SIM kariet v Košickom a Prešovskom kraji. Najvyšší počet predaných SIM kariet zaznamenala pošta v Prešove 1 a najviac predaných mobilných telefónov pošta v Tornali. Spomedzi nich bol najväčší záujem o model Samsung E1200, ktorý operátor predáva za 14 EUR. Od ostatných operátorov si svoje číslo prenieslo do 4ky vyše 24 percent zákazníkov – teda 24 000 používateľov.

SWAN udáva, že aktuálne pokrýva vlastnou mobilnou LTE sieťou viac ako 50 percent populácie. Do konca roka 2016 chce dosiahnuť pokrytie 80 percent obyvateľstva Slovenska. Najnovšie pribudlo plné pokrytie v Galante, obci Smižany a čiastočne je pokrytá Rožňava.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit