Celkovo je k dispozícii v 7 mestách.

4ka oznámila, že rozšírila 5G pokrytie do ďalších slovenských miest. V minulosti bola dostupná v Bratislave, Trnave, Nitre a malej časti Banskej Bystrice. Najnovšie ju môžu využívať aj obyvatelia miest Sereď, Stropkov a Topoľčany. 5G sieť 4ky ponúka prenosové rýchlosti vyše 500 Mbit/s.

4ka tiež oznámila, že sa pripravuje na prechod z 3G siete na 4G sieť v národnom roamingu. Prechod bude prebiehať postupne po celom Slovensku počas prvého štvrťroku 2024. 4ka tvrdí, že bude mať 4G pokrytie vo svojej sieti a v sieti roamingového partnera pre viac ako 97 % populácie SR.

Prechod z 3G na 4G bude prebiehať v sieti roamingového partnera zásadne v noci, aby sa minimalizoval vplyv na zákazníkov. Po zmene sa mobilné zariadenia automaticky pripoja na dostupnú modernejšiu rýchlu 4G sieť, ktorá poskytne vyššie prenosové rýchlosti internetu. Zariadenia, ktoré nepodporujú 4G sieť budú môcť zákazníci využívať už len v 2G sieti.

Operátor preto odporúča výmenu starých mobilných zariadení za novšie s podporou technológií 5G a 4G.

Zdroj: 4ka

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit