4ka ponúka širšiu sieť kamenných miest ako ostatní operátori.

Ak si chcete od telekomunikačného operátora aktivovať novú službu, pravdepodobne preferujete návštevu jeho kamennej predajne. Operátori majú sieť takýchto pobočiek a tie sú obvykle umiestnené v obchodných centrách.

V prípade 4ky však môže byť jej predajná sieť mierne mätúca. Samostatné predajne s logom 4ky v obchodných centrách nenájdete a množstvo ľudí si spája tohto operátora iba so Slovenskou poštou. SIM kartu si však kúpite a ďalšie služby vybavíte aj na ďalších miestach.

Služby 4ky vybavíte aj na pošte. Avšak nielen tam

Takmer 1 700 kamenných miest

4ka predáva svoje SIM karty na viac ako 1 500 pobočkách Slovenskej pošty. Na pošte si môžete tiež kúpiť a aktivovať paušál, dobiť kredit alebo vybaviť ďalšie žiadosti. Na 120 pobočkách Slovenskej pošty vám predajú mobilný telefón z ponuky operátora.

Pokročilú starostlivosť však získate aj v 45 špecializovaných predajniach siete Digitall.sk a 45 predajniach siete Mobilonline. Tu si môžete zakúpiť ľubovoľné mobilné telefóny a príslušenstvo k mobilom a odborný personál vám tiež predá SIM kartu 4ky, dobije kredit, pomôže s vybavením žiadostí alebo s nastavením APN bodu pre prístup do internetu či vysvetlí fungovanie samoobslužnej zóny. Je to teda skvelá alternatíva pre každého, kto pochybuje o vedomostiach tetušky z pošty o službách 4ky.

Rovnaké úkony vykonáte aj v 5 pobočkách obchodu TPD, v 17 pobočkách SWANu a u 10 malých interných partnerov. Základné služby, ako je predaj SIM kariet, aktivácia paušálov a dobíjanie kreditu, je možné vybaviť na 50 predajných miestach združených pod SORTEC EUROPE.

4ka tak disponuje skutočne rozsiahlou sieťou kamenných miest, v rámci ktorej si môžete zakúpiť SIM karty, aktivovať paušály alebo balík, dobiť kredit alebo vyriešiť vašu požiadavku. A táto sieť dokáže pokryť požiadavky každého – aj používateľa, ktorý si chce iba kúpiť SIM kartu a aj človeka, ktorý je trochu zmätený v tom, čo 4ka ponúka, ako to vlastne funguje a potrebuje poradiť.

Služby 4ky si môžete kúpiť aj v špecializovaných obchodoch Digitall.sk a Mobilonline, kde vám zároveň aj poradia s vašim problémom

Dobíjanie kreditu cez POS terminály

Bohatú sieť kamenných miest dopĺňa viac ako 2 300 miest, kde si pomocou POS terminálu môžete dobiť kredit. Konkrétne tak môžete spraviť vo viac ako 2 000 pobočkách COOP Jednota Slovensko a na väčšine čerpacích staníc SHELL, Benzinol, Dalioil, GAS či TaM.

Kredit 4ky vám cez POS terminál dobijú aj vo vybraných prevádzkach obchodov TERNO, KOMFOS a KORUNA či CBA Verex.

Kredit na vašej SIM karte 4ky si môžete dobiť aj cez POS terminál na viac ako 2 300 miestach

Všetko vybavíte aj cez internet

4ka má v porovnaní s ostatnými operátormi výhodu. Jej balíky a paušály sú bez viazanosti, takže si ich môžete kedykoľvek aktivovať a deaktivovať či zmeniť. Z toho dôvodu vám obvykle postačí internetový prehliadač a pripojenie do internetu a všetky potrebné úkony zvládnete tam, kde sa práve nachádzate. Nie je treba hľadať kamennú predajňu.

Cez internet si tiež objednáte SIM kartu a to niekedy aj s bonusovým kreditom zadarmo. Rozumieme však, prečo ľudia niekedy preferujú vykonať tento úkon osobne v kamennej predajni.

Samoobslužná zóna 4ky je dostupná na webovej stránke 4ka.sk/moja-zona/ a je rozdelená do niekoľkých častí. V sekcii Dobitie si môžete nastaviť automatické platby alebo kredit dobiť jednorazovo platobnou karou či kupónom. K dispozícii je tiež história dobití a prehľad faktúr.

V sekcii Aktivácie si môžete jednoducho a pohodlne aktivovať ľubovoľný balík a paušál operátora. Takisto ho môžete podľa potreby deaktivovať alebo zmeniť paušál na iný – podľa vašej potreby. Praktické je, že v rámci aktivácie služieb si môžete zapnúť automatickú úhradu z uloženej platobnej karty. Toto riešenie je praktické – nemusíte si dobíjať kredit a následne platiť za paušál kreditom, ale konkrétnu sumu zaplatíte priamo platobnou kartou.

V sekcii Spotreba nájdete prehľad spotreby, aktuálny zostatok a aj detailné informácie o vašej spotrebe. A v neposlednom rade, v Nastaveniach môžete spravovať telefónne čísla, ktoré máte priradené vo vašej zóne a tiež si uložiť platobnú kartu pre jednoduchšie platenie za paušály a dobíjanie kreditu. Údaje o karte sú bezpečne uložené v Tatra banke.

V rámci webovej Mojej zóny si môžete skontrolovať spotrebu, ale aj uložiť platobnú kartu a nastaviť si automatické platenie za paušály a balíky alebo dobitie kreditu. Tiež si môžete ľubovoľne meniť balíky a paušály, keďže sú bez viazanosti. Obrázok si môžete zväčšiť kliknutím naň

Úplnou novinkou je mobilná aplikácia

4ka najnovšie pridala ďalší kanál, ktorý umožňuje správu a aktivovanie/deaktivovanie služieb. Je ním mobilná aplikácia Moja 4ka pre smartfóny so systémom Android a iOS. Tá je rozdelená do niekoľkých častí, podobne ako webová Moja zóna a prehľadným spôsobom informuje o vašej spotrebe a tiež aj dostupných službách.

Okamžite tak získate prehľad o tom, aké balíčky máte aktivované a čo 4ka ponúka. Ak by ste sa náhodou nevedeli vyznať v ponuke webovej Mojej zóny, aplikáciu Moja 4ka odporúčame. Je výrazne prehľadnejšia a intuitívnejšia.

Aplikácia Moja 4ka je užitočný pomocník, s ktorým máte svoje služby pod kontrolou a viete ich podľa potreby meniť. Obrázok si môžete zväčšiť kliknutím naň

Google Play
App Store

Aplikácia Moja 4ka pre iOS a Android

Verdikt

Tak si to zhrňme. Služby 4ky si môžete vybaviť na viac ako 1 700 kamenných miestach, na viac ako 2 300 miestach si cez POS terminál dobijete kredit. Takúto sieť nemajú ani ostatní operátori. Výhodou tiež je, že kamenná sieť 4ky je dostatočne rozsiahla a zároveň aj variabilná – ak potrebujete iba kúpiť novú SIM kartu, kúpite si ju napríklad na pošte. Ak vyžadujete odbornejšiu asistenciu, navštívite jednu z 90 partnerských predajní špecializovaných obchodov na mobilné telefóny.

Faktom je, že SIM kartu si môžete objednať aj cez internet, ale chápeme, ak pri tomto úkone preferujete ľudskú interakciu. V prípade ostatných úkonom si však podľa nás vystačíte s webovou Mojou zónou alebo s novou aplikáciou Moja 4ka, ktorá ponúka naozaj prehľadné a intuitívne rozhranie a jednoducho umožní aktivovať alebo deaktivovať balíček či paušál.

Moja zóna aj aplikácia Moja 4ka ponúkajú veľkú mieru slobody a tým, že si balíčky a paušály môžete meniť prakticky každý mesiac, máte služby viac pod kontrolou a viete si ich prispôsobiť aktuálnej potrebe.

Aplikácia Moja 4ka

Prečítajte si aj:

4ka: Prehľad všetkých balíčkov. Poradíme, ktorý je pre vás najlepší (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit