Partnerstvo firiem Motorola a Google prináša svoje ovocie už dlhšiu dobu.

Je to vidieť naprieč portfóliom od moto e až po motorola razr. Tu je 5 spôsobov, ako môžu používatelia optimalizovať svoje softvérové prostredie Motorola v systéme Android.

Jednoduchá zmena zariadenia

Google zjednodušuje prechod zo systému iOS na Android. Zálohovaním obsahu na Disk Google môžu používatelia systému Android aj iOS rýchlo preniesť údaje do nového zariadenia. Motorola v spolupráci s Google prináša tento zážitok z nastavenia a migrácie zariadení do nedávno predstavených smartfónov moto g¹⁰⁰, moto g⁵⁰, moto g³⁰ a moto g¹⁰.

Nová skúsenosť je tak rýchlejšia a jednoduchšia a umožňuje používateľom priamo migrovať údaje zo starých zariadení pomocou USB kábla, čím sa vyhnú pomalému zálohovaniu cez cloud. Nové prostredie umožňuje migráciu zo zariadení so systémom Android aj iOS a podporuje oveľa širšiu škálu dát ako predtým. To zároveň znamená, že používatelia môžu rýchlo meniť zariadenia s vedomím, že ich obsah sa prenesie na nový smartfón.

Prispôsobenia

Softvér od Googlu a Motoroly uľahčuje personalizáciu a prispôsobenie zážitku zo smartfónu. Od zmeny tapiet a vytvárania miniaplikácií až po prispôsobenie upozornení. Navyše s My UX vám Motorola umožňuje prispôsobiť zážitok z používania ešte viac ako v minulosti.

Či už je to zapnutie baterky jednoduchým gestom sekania alebo spustenie fotoaparátu otočením zápästia vďaka Moto Actions, všetko je to súčasť Motorola štandardu. Patrí sem aj nedávno predstavený interaktívny Wallpaper Hub, ktorý naším používateľom poskytuje rôzne spôsoby, ako si vytvoriť vlastnú tapetu.

Hlasový asistent

Čisto prostredníctvom hlasu môžete požiadať Asistenta Google o pomoc s čímkoľvek, od zavolania priateľovi až po otvorenie obľúbených aplikácií. A na vybraných zariadeniach Motorola nájdete vyhradené tlačidlo, ktorým možno jednoducho aktivovať Asistenta Google kedykoľvek budete potrebovať.

Videohovory

Tento rok sa mnohí z nás spoliehali na aplikáciu pre videohovory Google Duo, aby sme sa spojili tvárou v tvár s ľuďmi, na ktorých nám záleží najviac, bez ohľadu na to, kde na svete sa nachádzame. A teraz, s platformou Motorola Ready For, sme túto funkciu posunuli o krok ďalej, aby ste sa cítili, akoby ste boli spolu v jednej miestnosti.

S Ready For majú používatelia možnosť vybrať si medzi 64 Mpx hlavným objektívom, s ktorým pôsobí každý záber živo a ostro, alebo 16 Mpx ultra-širokouhlým objektívom, ktorý vám umožní zachytiť viac ľudí v jednom zábere pre dokonalý skupinový videohovor.

Okrem toho sa môžete uistiť, že ste vpredu a v strede, a to aktiváciou prvého pokročilého sledovania objektu na trhu s Ready For, ktorý sleduje pohyb tváre, a stará sa o to, aby ste boli počas videohovorov a nahrávaní vždy zaostrení.

Bezpečnosť

Nástroje a ovládacie prvky ochrany osobných údajov systému Android vkladajú rozhodnutia do rúk používateľov tým, že poskytujú prístup k ovládacím prvkom polohy, povoleniam a ďalším nastaveniam.

Pridaním skenerov odtlačkov prstov a funkcie Face ID, ktoré možno nájsť na mnohých zariadeniach Android a Motorola, získavajú používatelia istotu, že ich informácie a zariadenia sú lepšie chránené. Výrobca ale posúva ochranu používateľa ešte ďalej a to prostredníctvom komplexu funkcií pod hlavičkou Thinkshield for Mobile.

motorola ready for

Použitie funkcie Motorola Ready For. Zdroj: Motorola

Zdroj: motorola

Prečítajte si aj:

Motorola g100 skenuje do PDF formátu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.