Ide o inteligentný televízor s operačným systémom Android 11. Použitá technológia je Direct LED, uhlopriečka televízora je 139 cm, rozlíšenie 4K Ultra HD a televízor podporuje HLG, tunery DVB-T2/C a kodek H.265/HEVC.

KIVI 55U750NW
KIVI 55U750NW

Vstupy sú 4× HDMI, 2× USB, Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast, HbbTV, hlasové ovládanie, Netflix, Google Assistant a ďalšie. Televízor má aj možnosť zavesenia na stenu pomocou VESA 200×200. Trieda energetickej účinnosti tohto televízora je G.

KIVI 55U750NW
KIVI 55U750NW

Televízor vyvinula medzinárodná spoločnosť KIVI, ktorá ho aj prináša na náš trh a to so zaujímavou cenou. Spoločnosť KIVI sa pritom špecializuje len na televízory. Výhodou je minimalistický dizajn, ktorý sa hodí do akéhokoľvek priestoru. Špecialitou je možnosť objednania v bielej farbe. Smart televízor KIVI 55U750NW využíva výkonný 4-jadrový procesor, ktorý dokáže spracovávať väčšie množstvo informácií. Hlavným ťahákom tohto inteligentného televízora je kvalita obrazu. Poskytuje 4K rozlíšenie a celkovo veľmi dobrý obraz. Na jeho optimalizáciu sú v televízore použité technológie ako HDR, Super Contrast Control, Ultra Clear alebo Max Vivid. Plynulé prehrávanie videa a prechodov zase obstaráva MEMC technológia a pre hry je dôležitý režim s nízkou latenciou ALLM.

KIVI 55U750NW
Biela zadná strana KIVI 55U750NW

Dizajn

Ide o televízor s elegantným rámikom a tenkými nožičkami. Tieto sú vyhotovené z kovu a zvýrazňujú celkový minimalistický dizajn. Tenké rámiky navyše nepôsobia rušivo, na boku majú len 2,6 mm. Svojím dizajnovým poňatím zapadne televízor KIVI 55U750NW do každého interiéru. Dá sa povedať, že elegantný je od zhora až dole a jeho celková hĺbka aj s podstavcom je 26 cm. Zaujímavá je pritom aj zadná časť televízora.

KIVI 55U750NW
KIVI 55U750NW

Kvalita obrazu

Hovorili sme o kvalite obrazu. Tu je najdôležitejšia podpora HDR – high dynamic range, čo prináša oveľa viac farieb a zobrazený obraz má prirodzený vzhľad. Štandard HDR pritom televízor KIVI 55U750NW rozpoznáva automaticky.

KIVI 55U750NW
KIVI 55U750NW

Televízor má teda čistý obraz plný detailov. O čistotu záberu sa stará technológia Ultra Clear. Televízor pritom spracováva každý fragment záberu a zvyšuje ostrosť aj kontrast celého obrazu.

O optimalizáciu kontrastu sa stará technológia Super Contrast Control. Takto vyniknú detaily, aj keď sú v tmavších častiach obrazu.

KIVI 55U750NW
KIVI 55U750NW

Na plynulejšie prehrávanie obrazu aj pri nízkych snímkových frekvenciách vstupného obsahu je určená technológia MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation). Pomocou nej sa vytvárajú dodatočné snímky, ktorými sa vypĺňajú medzery v pôvodnom obraze. Takto sa eliminujú trhania a nepresnosti v zobrazenom obraze.

KIVI 55U750NW
Diaľkové ovládanie pre KIVI 55U750NW

Funkcia Max Vivid optimalizuje SDR obsah (Standard Dynamic Range) zvýšením jasu v každej lokálnej časti zvlášť.

Herný režim

Televízor KIVI 55U750NW využijete aj pri hraní hier. Na tomto televízore môžete hrať hry viacerými spôsobmi, príkladom môže byť smartfón s príslušnou aplikáciou. Vtedy využijete herný režim v tomto televízore. V tomto prípade totiž televízor vypne niektoré funkcie a celý výkon je zameraný výhradne na hranie a dosiahnutie nízkej latencie. Práve takéto oneskorenie zobrazenia obrazu by totiž mohlo byť pre hráčov problém. Práve vtedy sa využije režim ALLM (Auto Low Latency Mode).

KIVI 55U750NW
Kvalita obrazu na KIVI 55U750NW

V spolupráci s cloudovou hernou službou Boosteroid predstavila KIVI sekciu Hry. Okrem cloudového hrania sú do sekcie integrované bezplatné Android hry pre celú rodinu: Air Console, Bomb Squad, Badland. Gamepad je možné prepojiť cez USB Dongle a potom je možné hrať hry cez cloud, ako napríklad Fortnite.

Zvuk

Smart televízor KIVI 55U750NW má v sebe zabudované dva 12 W reproduktory. Tie boli kalibrované pre tento televízor v spolupráci s japonskou spoločnosťou JVC. Znamená to kvalitné ozvučenie obľúbených relácií, filmov, hudby aj hier. Je tu aj podpora Dolby Audio Processing, teda DAP.

Operačný systém

Android TV 11 prináša širokú podporu aplikácií, jednoducho sa dá pripojiť smartfón (Android aj iOS) a ovládanie systému je veľmi jednoduché. Rovnako sa môžete tešiť aj na bezproblémové updaty tohto operačného systému ako aj celkovo stabilnú prevádzku.

KIVI 55U750NW
Ovládanie diaľkovým ovládačom

Špecialitou je svet zábavy Kivi Media 2.0, čo je celý systém aplikácií už vopred nainštalovaný v televízore. Hneď po úvodnom naštartovaní celého systému tak môžete začať sledovať vysielanie. Samotná inštalácia televízora zaberie pár minút, ide hlavne o aktualizáciu operačného systému, nastavenie pripojenia na internet ako aj výber vhodných aplikácií.

Asi najlepšia časť zo spomenutého sveta zábavy je časť určená pre fitness. Sami si pritom vyberiete vhodnú dobu na trénovanie a v tejto sekcii potom nájdete odporúčania aj cvičenia od dvojnásobného majstra sveta v kulturistike. Takto sa môžete ľahko udržiavať v kondícii aj pri sledovaní televízora. Súčasťou sveta zábavy sú tiež hry a vzdelávací obsah.

KIVI 55U750NW
Kvalita obrazu na KIVI 55U750NW

Na televízor KIVI 55U750NW sa poskytuje predĺžená, 3-ročná záruka. Zákaznícka podpora je k dispozícii v režime 24/7. Špecialitou je ergonomické diaľkové ovládanie. To sa pohodlne drží v ruke, jeho súčasťou je aj mikrofón na hlasové ovládanie. Stabilné spojenie zaisťuje pripojenie Bluetooth LE. Navyše je možné využiť aj funkciu ukazovátka, podobne ako je to na televízoroch značky LG.

Televízor predstavujeme aj v našej video-recenzii.

Na záver ešte spomeňme, že televízor je aj šetrný k vašim očiam.

Cena: 384 eur

Zapožičal ASBIS

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.