Zhruba o dva mesiace sa uskutoční výstava IFA v Berlíne. Naša redakcia tam samozrejme bude prinesieme vám všetko podstatné z tohto predstavenia. Jedno z očakávaní je nástupca okuliarov pre virtuálnu realitu Samsung Gear VR. 

Podľa holandskej stránky fanúšikov Galaxy Club to bude nový model s označením SM-R323. Súčasný model okuliarov pre virtuálnu realitu s podporou telefónov Galaxy S6 a vyššie má pritom kódové označenie SM-R322, predtým to bola verzia Innovator Edition Gear VR len pre Galaxy S6 a to s kódovým označením SM-R321. Je veľmi pravdepodobné, že nový model virtuálny okuliarov sa už vyrába, ak sa má predstaviť verejnosti na začiatku septembra.

Nový model okuliarov by podľa nášho názoru mal ďalej zjednodušiť používanie Gear VR. Aj na našich akciách NAY TOUCHIT Live sme si všimli, že s ich nasadzovaním a používaním naši fanúškovia celkom zápasia. Predĺžiť by sa mala aj výdrž zasunutého telefónu v okuliaroch.

SamsungGearVR

Pripomeňme, že ešte v máji sme informovali o predstavení nového telefónu pravdepodobne Galaxy Note 7 a to už 2. augusta 2016 v New Yorku. Ten by mal priniesť port USB-C a je zrejmé, že pre tento nový telefón musí existovať aj nové príslušenstvo.

Samsung Galaxy Note 7 bude mať USB-C port, poznáme aj farby

Nový model okuliarov Gear VR by mal byť menší a ľahší a mal by umožniť živé prenosy z kamery Samsung Gear 360. Návrhov na zlepšenie je veľa, verím, že neostane len na prispôsobení okuliarov novým, typom mobilov.

Dopodrobna aj s videom: Ako sa robí 360° obraz s kamerou Gear 360 a čo sa s ním dá urobiť

Ešte zaujímavejšia otázka je, ako bude zapadať nový ekosystém virtuálnej reality od firmy Samsung tomu, čo predstavil Google počas konferencie I/O – teda Daydream.

VIDEO: Virtuálna realita od Googlu sa volá Daydream

Zvonka to môže vyzerať tak, že Samsung a Google sú rivali, ale Samsung môže pokojne prekvapiť a priniesť nový telefón Galaxy Note priamo určený pre Daydream. Nie je to vôbec vylúčené. Ešte väčší gól by sa Samsungu podaril, ak by priniesol okuliare s hybridnou podporou virtuálnych svetov – teda Oculus Home aj Google Daydream.

Uvidíme, výstava IFA je tu za chvíľu.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.