Cat stále žije a na MWC v Barcelone sme videli model Q10 5G. Ide o odolný mobilný internetový router pre vysokorýchlostné pripojenie kdekoľvek.

CAT Q10 ako odolný 5G router
CAT Q10 ako odolný 5G router

Licenciu na CAT v oblasti smartfónov má spoločnosť Bullitt Group. Na veľtrhu MWC 2022 predstavila celkom nový produkt Cat Q10. Ide o odolný mobilný internetový 5G hotspot, ktorý poskytuje spoľahlivé a rýchle pripojenie pre viacero zariadení, predovšetkým vo vonkajšom a náročnom prostredí. Certifikácie IP68 a Military Standard 810H zaisťujú komunikáciu v rôznych prostrediach a zariadenie je odolné proti prachu, dažďu a pádom z výšky až 1,8 metra. Batéria sa dá používateľsky vymeniteľná a je s kapacitou 5300 mAh. takto máte vysokorýchlostné pripojenie v teréne bez externého zdroja až 10 hodín.

Zariadenie je dôležité preto, že na trhu je v súčasnosti len hŕstka zariadení, ktoré podporujú 5G pripojenie a ešte menej tých, ktoré zvládnu skutočne náročné vonkajšie podmienky. Väčšina hotspotov je naviac napájaná zo siete, prípadne ponúknu len veľmi nízku výdrž.

Cat Q10 zvládne zaobstarať pripojenie až pre 32 zariadení naraz, zíde sa aj pre záchranné zložky. .

Uvedenie Cat Q10 ponúka jednoduché používateľské rozhranie, ktoré možno ovládať z telefónu. Poteší taktiež konektivita, ktorá ponúkne Wi-Fi 6 a 5G. Cat Q10 naviac ponúkne oproti verejným Wi-Fi hotspotom väčšiu flexibilitu a kontrolu nad zabezpečením alebo súkromím pomocou niekoľkých režimov zabezpečenia a šifrovania Wi-Fi.

Kľúčové funkcie a parametre prenosného hotspotu Cat Q10:

  • Certifikácie IP68 a Military standard MIL-810H
  • Vysoká odolnosť, nevadí ani pád zariadenia z výšky 1,8 metra
  • Odolné pogumované telo z TPU
  • Používateľsky vymeniteľná lítium-iónová batéria s kapacitou 5300 mAh, ktorá udrží zariadenie 10 hodín v prevádzke a 1000 hodín v pohotovostnom režime
  • Možnosť použitia hotspotu ako powerbanky
  • Konektivita – 5G, 4G LTE (Cat 19), Wi-Fi 6, 802.11 a/b/g/ac/ax 2×2 MIMO
  • Možnosť pripojiť až 32 zariadení súčasne
  • Procesor MTK 5G T750
  • Intuitívne a jednoduché používateľské rozhranie, ktoré možno ovládať prostredníctvom mobilných zariadení alebo internetového prehliadača
  • Podporované režimy zabezpečenia: WPA-PSK, WPA2-PSK

Cat tiež predstavil edíciu „Business Edition“, vďaka ktorej môžete v prípade potreby využiť ďalší rok záruky u výrobcu. Táto možnosť výrazne predlžuje životný cyklus zariadenia.

Zdroj: vlastné, Bullit Group

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.