Rozširovanie tejto super rýchlej siete nepozná hranice.

China Telecom inštalovala v základnom tábore na Mount Evereste svoju BTS stanicu s technológiou 5G, informoval web Sparrows News. Okrem toho, že je to v tejto lokalite, je zaujímavá práva nadmorská výška.

Nehostinné podmienky bude musieť elektronika zvládať vo výške zhruba 5300 mnm. S ďalšou stanicou, ktorá zabezpečuje zvyšnú konektivitu bude signál musieť prekonať vzdialenosť 177 km.

Okrem toho je tu aj ďalšia BTS, tá je vo výške 5800 mnm, pričom takisto ide o jeden z táborov pred vstupom na samotný vrchol. Celkovo tak plánuje postaviť 5 základňových staníc, najvyššia bude vo výške 6500 mnm. Celkovo viac ako 150 zamestnancov sa staralo o konektivitu v tejto oblasti a popri tom bolo položených 25 km optického vedenia.

Na to, aby tieto BTS mohli vzniknúť, bolo treba dopraviť 8 ton zariadení. Súčasťou inštalácie bude aj webová kamera, ktorá bude poskytovať výhľad na Mount Everest počas 24 hodín. Dokončenie troch BTS sa uskutočnilo 19. apríla o 15:30, do 25. apríla by mali byť dokončené inštalácie zvyšných dvoch staníc 5G.

Zdroj: Sparrows News

Prečítajte si aj:

Pomätenci všetkých zemí, spojte sa!

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.