Je určený pre cenovo najdostupnejšie smartfóny.

Qualcomm predstavil nový procesor Snapdragon 480 so zabudovaným 5G modemom. Tento procesor je určený pre cenovo najdostupnejšie zariadenia, vďaka čomu sa môžeme pripraviť na záplavu lacných 5G smartfónov. Na novinku upozornil portál 9to5google.

Snapdragon 480 je nástupca procesoru Snapdragon 460. Novinka je vyrábaná 8nm výrobným procesom a podľa slov výrobcu prináša až dvojnásobný výpočtový výkon. Takisto podporuje displeje s vyššou obnovovacou frekvenciou, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 a rýchle nabíjanie Quick Charge 4+.

Procesor má aj vylepšené spracovanie obrazu, ktoré dokáže pracovať s dátami z troch zadných fotoaparátov súbežne. Spomenutú 5G konektivitu zabezpečuje zabudovaný modem X51, ktorý podporuje sub-6 GHz pásma a tiež pripojenie cez mmWave. Modem umožňuje teoretické prenosové rýchlosti na úrovni až 2,5 Gbps pre sťahovanie a 660 Mbps pre upload.

Dá sa očakávať, že prvé smartfóny s procesorom Snapdragon 480 sa objavia na trhu počas najbližších týždňov a mesiacov. Nespí však ani konkurencia – Redmi Note 9T je nedávno predstavený 5G telefón s procesorom od MediaTeku, ktorý je na vybraných trhoch dostupný od 11. januára za cenu od 230 eur.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Redmi Note 9T: Najlacnejší 5G telefón, ktorý sa oplatí kúpiť

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit