V súčasnosti sa s rýchlym napredovaním technológií menia aj naše vlastné domovy. Inteligentné zariadenia, ktoré vám zjednodušia každodenné úlohy sú presne to, čo potrebujete. Inšpirujte sa vychytávkami, ktoré vám uľahčia každodenný život.

Inteligentná zásuvka

Ak sa často stresujete tým, či ste vypli spotrebiče, už nemusíte. Smart zásuvka vám pomôže zvýšiť bezpečnosť vášho domu či ušetriť za elektriku. Po spárovaní, so svojím smartfónom cez WiFi alebo Bluetooth, ste na diaľku schopní vypínať a zapínať pripojené zariadenia. Niektoré modely dokážu monitorovať aj spotrebu energie, ktorú môžete pravidelne kontrolovať priamo v aplikácii.

WiFi zosilňovač

Ovplyvniť rýchlosť internetu dokážu hrúbka stien, nábytok a celková členitosť vášho domu alebo bytu. Práve zosilňovač je šikovný pomocník, ktorý môže vylepšiť váš internet na doma.

Jednoducho ho pripojte do elektrickej zástrčky v mieste, kde je signál najslabší a užívajte si rýchly internet. Pri výbere treba brať ohľad na podporované WiFi štandardy a frekvenčné pásma.

Kamerový zvonček

Privítanie vašich hostí nebolo nikdy jednoduchšie.Tento malý bezdrôtový pomocník obsahuje okrem zvončeka aj mikrofón a webkameru. Jednoducho ho pripevníte pred vchod a prepojíte so svojím smartfónom.

Ak náhodou nebudete doma a niekto sa rozhodne vás navštíviť, príde vám upozornenie. Takisto si v reálnom čase môžete pozrieť, kto stojí pred vchodom a dokážete s ním komunikovať.

Robotický mop

Tento inteligentný pomocník pozmýva podlahu za vás. Je vhodný na drevené podlahy, kameň či dlažbu. Pred prvým zmývaním si vytvorí mapu okolia, ktorú uvidíte v aplikácii. V nej si zvolíte program a miestnosť, ktorú chcete upratať. Výhoda robotického mopu oproti vysávaču s mopom je taká, že sa dokáže vyhnúť kobercom.

Niektoré modely dokážu vyčistiť podlahu aj na sucho, a to pomocou špeciálnej utierky. Pre svoj zaoblený tvar je vhodný na čistenie rohov a ťažšie dostupných miest. Takisto je veľmi jednoduchý na ovládanie.

iRobot RoombaZdroj: Unsplash.com
iRobot Roomba

Inteligentný zámok

Ak patríte k tým, čo stále hľadajú svoje kľúče, inteligentný zámok je pre vás ten pravý. Na otvorenie dverí vám totiž postačí mobil alebo odtlačok prsta. Aj keď sa nenachádzate doma, dokážete na diaľku vpustiť svojich blízkych alebo im len jednoducho zazdieľate prístup.

Takisto budete mať prehľad o tom, ktorý člen domácnosti sa vrátil domov. V prípade neželaného návštevníka vám aplikácia pošle upozornenie, aby ste mohli čo najrýchlejšie reagovať.

Smart termostat

Zadovážte si inteligentný termostat, s ktorým nielen ušetríte, ale aj zvýšite komfort celej domácnosti. Pomocou aplikácie dokážete ovládať teplotu u vás doma bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.

Výhodou termostatu je, že má naprogramovaný algoritmus tak, aby si zapamätal preferované nastavenia. To znamená, že časom sám upravuje vykurovanie a tým šetrí spotrebu energie. Niektoré modely viete prepojiť aj s inými komponentmi. Cez termostat tak dokážete ovládať svetlá, zástrčky či žalúzie.

Článok vznikol v spolupráci s Basta Digital.

Prečítajte si aj:

Značky: