Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 12. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Samsung Galaxy S25 ako predzvesť konca malých smartfónov?

Veľa používateľov smartfónov sa roky nevedelo zmieriť s narastajúcim uhlopriečkami smartfónov, avšak uplynulé mesiace naznačujú, že kompaktné modely sú celkom na ústupe. Pokým Galaxy S23 si ešte zachoval pomerne kompaktné rozmery vďaka uhlopriečke displeja na úrovni 6,1 palca, tak displej tohtoročného základného modelu série Galaxy S24 mierne podrástol na 6,2 palca. Správa z portálu GSMArena pritom naznačuje, že displej modelu Galaxy S25 bude ešte väčší.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Pozícia najlepšieho fotomobilu podľa DxOMark sa opäť vystriedala

Predstavovanie nových smartfónov na začiatku tohto roka bolo skutočne dynamické. Už v januári sa predstavili nové modely zo série Galaxy S24. Len o pár týždňov neskôr však v rámci kongresu Mobile World Congress v Barcelone prišlo na predstavenie vlajkových lodí dvoch veľkých značiek, teda Xiaomi a HONOR. A zatiaľ čo Xiaomi predstavilo sériu Xiaomi 14 v zložení dvoch smartfónov, HONOR sa pochválil úspechom v podobe HONOR Magic6 Pro.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Google Peňaženka dostáva ďalšie praktické zlepšenie, podporuje digitálne lístky pre Apple Peňaženku

Google v posledných týždňoch potešil používateľov aplikácie Google Peňaženka viacerými zlepšeniami. Táto aplikácia patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie pre Android smartfóny, je predinštalovaná v telefónoch a zabezpečuje bezkontaktné platenie cez Google Pay.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Microsoft Office 2024: Poznáme ďalšie detaily vydania

Tento rok budú na výber 2 verzie, a to Microsoft 365 a Microsoft Office 2024 LTSC. Kancelársky balík zaplatíte jednorazovo a nebude vyžadovať mesačné poplatky. Ide o takzvanú trvalú licenciu, ktorú bude firma podporovať 5 rokov. Počas tejto doby budú dostupné aktualizácie produktu. K dispozícii bude pokrytie platforiem Windows aj macOS.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Polar Grit X2 Pro oficiálne: Odolné hodinky s AMOLED displejom a offline mapami

Polar oficiálne oznámil nástupcu modelu Polar Grit X a Grit X Pro – hodinky Polar Grit X2 Pro. Tie prinášajú viaceré technológie, s ktorými prišiel na trh model Polar Vantage V3 koncom minulého roka. Grit X2 Pro však dostali do výbavy odolnejšie šasi a niekoľko zlepšení.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Xiaomi SU7 na videu: Poznáme aj ceny elektromobilu

Napätie okolo prvého elektromobilu od Xiaomi postupne stúpa. Už o pár dní totiž má prísť k jemu oficiálnemu predstaveniu, s ktorým sa bude spájať aj odhalenie cien. My už však teraz máme informácie v predstihu, nakoľko unikli na internete. Okrem toho sa môžeme pozrieť aj do interiéru modelu Xiaomi SU7, ktorý bude skutočne priestranný.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: