Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 13. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Platíte smartfónom? Google zavádza zmenu, ktorá vás nepoteší

Bezkontaktné platby sa na Slovensku tešia obrovskej popularite a čoraz viac ľudí využíva na platenie svoj smartfón. Niet sa čomu čudovať – dva najväčšie platobné systémy, Apple Pay aj Google Pay, podporujú prakticky všetky slovenské banky a NFC čip patrí medzi štandardnú výbavu dnešných telefónov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Xiaomi aktualizuje zoznam nepodporovaných smartfónov: HyperOS už nedostanú

Čínska spoločnosť Xiaomi sa opäť pripravuje na predstavenie nových smartfónov. S príchodom nových modelov na trh však prichádzajú aj akési čistky medzi softvérovo podporovanými telefónmi, čo môžeme sledovať aj teraz. Na oficiálny zoznam už nepodporovaných telefónov pre ďalšie aktualizácie sa dostali ďalšie zariadenia, ktoré spadajú najmä pod značku Redmi.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Google posiela upozornenie. O čo ide?

Je to v súvislosti s novými právnymi predpismi pre firmy podnikajúce na území Európskej únie alebo Európskeho hospodárskeho priestoru. Nový zákon o digitálnych službách je platný od 6. marca tohto roku. V prípade Googlu to znamená zistenie používateľských preferencií v rámci prepojení služieb. O princípoch nového nariadenia a o tom, aký dopad to má konkrétne pre firmu Google sme informovali v tomto článku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Motorola Edge 50 Fusion: Takáto má byť výbava a cena dostupného modelu

O pripravovanom predstavovaní nových smartfónov z dielne značky Motorola už veľmi dobre vieme. Posledné informácie odkazujú na konferenciu, ktorá sa odohrá už 3. apríla a bude určená pre Čínu a Indiu. Európske predstavenie a tiež predstavenie určené pre Severnú Ameriku sa má oproti týmto dvom regiónom trhu oneskoriť, no nebude to o dlhú dobu. Modely zo série Edge 50 však už teraz na seba strhávajú pomerne veľkú vlnu pozornosti a očakáva sa, že ich v sérii bude hneď niekoľko.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. JBL XTREME 4: Nový vodotesný reproduktor s výborným zvukom. Ušetrite pri jeho nákupe!

JBL Xtreme 4 je horúcou novinkou, ktorá nahradzuje už končiaci model Xtreme 3. A na čo sa môžete teraz tešiť? Je to lepší zvuk, výraznejšie basy, pribudla možnosť vymeniť batériu a je tu lepšia možnosť pripojenia k smartfónu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Náhrada za Google Podcasty a bez reklám

Aplikácia od Googlu, ktorá slúžila na počúvanie podcastov, sa blíži ku svojmu koncu. Nie je to prvá aplikácia, ktorá skončí na pohrebisku Google. Otázkou znie čo teraz a ako odoberať podcasty aj naďalej? Využiť môžete Spotify. Tento typ aplikácie však nemusí vyhovovať každému, pretože je primárne zameraná na hudbu a jej prerastené rozhranie vyžaduje istú mieru cviku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: