Apple je údajne pripravený na uvoľnenie tria nových iPhonov tento rok na jeseň. Aktuálne unikli nové detaily pre tieto zariadenia.

Podľa Bloombergu, s odvolaním sa na anonymné zdroje, spoločnosť Apple predstaví iPhone so 6,5-palcovým displejom spolu s iným cenovo dostupným zariadením. O druhom zariadení sa hovorí, že bude mať 6,1-palcový displej. Predpokladá sa, že oba modely budú mať podobný dizajn ako iPhone X.

Bloombergová správa tvrdí, že model s rozlíšením 6,5″ bude mať rozlíšenie displeja 1242 × 2688, čo je podobné displeju v súčasnom zariadení iPhone X. Medzi ďalšie očakávané funkcie patrí Face ID a procesor A12 čo bude mať za následok pravdepodobne dosť vysokú cenu.

Navyše Apple údajne zvažuje iPhone X predstaviť v zlatom farebnom prevedení s 5,8” a 6,5” displejom. Bloomberg cituje popularitu zlatej farby v Ázii ako dôvod na jej zaradenie do nového radu iPhone X. Apple môže na jeseň zvážiť aj podporu modelov s Dual SIM funkcionalitou.

Apple by mal predstaviť aj dostupnejší iPhone a bude vyzerať ako iPhone X, ale údajne nebude taký špičkový. Očakáva sa, že bude namiesto Face ID použitá klasická čítačka odtlačkov prstov. Displej nebude OLED, ale LCD. Takisto sa bude šetriť aj na materiáli použitom na tele zariadenia. Namiesto nehrdzavejúcej ocele by sa mal použiť hliník.

Apple typicky odhalí nové modely iPhone na jeseň, takže na zistenie podrobností ohľadom nových iPhonov bude ešte dostatok času. Bloomberg tvrdí, že sa Apple pokúša „oživiť tržby“ s novou generáciou iPhonov po tom, čo iPhone X nebol úspešný.

zdroj: technobuffalo

Prečítajte si aj:

Koncept Apple iPhone SE 2: Menší brat iPhone X (doplnené video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.