Tenký a ľahký tablet s výbornými multimediálnymi a užitočnými pracovnými funkciami.

Na trhu nájdete viacero tabletov, pričom stabilným výrobcom je aj Lenovo, ktorý ponúka modely rôznych cenových kategórií. V segmente cenovo dostupných tabletov patria jeho zariadenia medzi najatraktívnejšie z hľadiska pomeru cena/výbava, avšak pozornosť pútajú aj tablety strednej triedy.

V redakcii sme naposledy používali tablet Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie a obľúbili sme si sedem jeho funkcií a vlastností.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie je tenký a ľahký tablet s kovovou konštrukciou

Nádherný OLED displej

Jedným z najdôležitejších komponentov tabletov je jednoznačne obrazovka. Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie ponúka špičkový 11,2-palcový OLED displej s rozlíšením 2560 × 1536 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Obraz je krásne ostrý a detailný a animácie sú plynulé.

Zážitok zo sledovania multimédií zvyšuje podpora pre HDR10+ a Dolby Vision. Tieto technológie využijete pri sledovaní aplikácií, ako je Netflix, YouTube a ďalších streamovacích služieb. Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie takisto ponúka štyri reproduktory s Dolby Atmos, ktoré umocňujú multimediálnu zábavu.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie disponuje krásnym OLED displejom

Spoľahlivý výkon

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie poháňa procesor Mediatek Kompanio 1300T s ôsmimi jadrami a maximálnou frekvenciou 2600 MHz. Dopĺňa ho 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Tablet využíva operačný systém Android 12 v čistej podobe a výsledkom je spoľahlivý výkon, dobrá optimalizácia a rýchle reakcie.

V AnTuTu som nameral cez 600-tisíc bodov, pričom tablet disponuje dobrým grafickým výkonom aj na hranie hier.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie využíva čistý Android 12

Pracovný režim pre lepší multitasking

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie je navrhnutý aj na prácu. Stačí si aktivovať Pracovný režim z hornej lišty s rýchlymi akciami a rozhranie systému Android sa premení na používateľské rozhranie, ktoré pripomína pracovnú plochu počítača.

V rozhraní Pracovného režimu môžete používať jednotlivé aplikácie v oknách, čo uľahčuje prácu s viacerými aplikáciami súčasne. K tabletu si môžete zakúpiť aj oficiálnu klávesnicu od Lenova, ktorá sa pripojí cez Pogo rozhranie a ponúka CZSK usporiadanie klávesov.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie v Pracovnom režime

Podpora pre dotykové pero

Niektoré verzie tabletu Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie majú v balení aktívny stylus Lenovo Precision Pen 3, ktorý je ideálny na písanie a kreslenie. Zároveň ho môžete bezdrôtovo nabíjať priamo z tabletu. Tablet od Lenova je dostupný v rôznych konfiguráciách, takže si stačí vybrať tú, ktorá spĺňa vaše potreby.

Chcete dotykové pero na písanie poznámok, anotácie alebo kreslenie? Kúpte si verziu s dotykovým perom. Nevyužijete ho? Kúpte si verziu bez pera.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie obsahuje v základnom balení 20 W nabíjačku a USB-C kábel. Niektoré balenia majú aj dotykové pero Lenovo Precision Pen 3

Funguje ako externý monitor s podporou Windows Ink

Výbornou funkciou je aplikácia Lenovo Freestyle / Ready For, ktorá je predinštalovaná v tablete. Vďaka nej môžete premeniť tablet na externý monitor k vášmu počítaču či notebooku so systémom Windows 10 a novším. Stačí si do počítača nainštalovať aplikáciu Lenovo Freestyle. V redakcii som otestoval, že táto funkcia funguje aj na notebookoch inej značky, ako je Lenovo.

Cez Lenovo Freestyle je takisto možné prehrávať obsah, či kopírovať súbory jednoduchým pretiahnutím z jedného zariadenia do druhého. A pokiaľ máte Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie aj s dotykovým perom, môžete v tomto režime využiť funkcie technológie Windows Ink.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie funguje ako externý monitor Windows počítača

Selfie kameru má v širšej hrane

Praktická vlastnosť, pokiaľ plánujete využívať tablet aj na videohovory, je, že Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie obsahuje 8 Mpx selfie kameru v širšej hrane. Zlepšuje to používateľský zážitok, keď máte tablet položený v stojane počas videohovorov. Kvalita selfie videa je dobrá.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie obsahuje selfie kameru v širšej hrane

Režim čítania pre pohodlnejšie čítanie

Pokiaľ používate tablet na čítanie článkov na webe, dokumentov alebo elektronických kníh, oceníte špeciálny Režim čítania. Ten ponúka niekoľko nastavení a okrem iného si môžete obrazovku prepnúť do čiernobieleho zobrazenia.

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie môžete prepnúť do čiernobieleho zobrazenia

Cena: od 480 eur

Zapožičal: Lenovo

Článok vznikol v spolupráci s Lenovo.

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit