Takéto vstupné náklady predpokladá CEO spoločnosti, Brendan Iribe.

Helma virtuálnej reality Oculus Rift sa dostane na trh začiatkom budúceho roka. Pôjde o verziu, ktorá bude určená bežným používateľom. Jej cena by sa mala pohybovať na úrovni 400 až 500 dolárov, pričom podobnú cenovku očakávame aj v eurách.

Okrem samotnej helmy však budete potrebovať aj výkonný počítač. Oculus odporúča zostavu s konfiguráciou na úrovni Intel Core i5-4590 CPU, Nvidia GeForce GTX 970 alebo AMD Radeon 290X a 8 GB RAM. Ak nemáte doma herný počítač, resp. ho pravidelne nevylepšujete, za nové PC zaplatíte možnože až 1000 EUR, teda dvojnásobok ceny samotnej VR helmy. Takúto vstupnú investíciu predpokladá CEO spoločnosti Oculus Rift, Brendan Iribe.

Pri pohľade na HW požiadavky bude pravdepodobne najväčším problémom grafická karta. Jej cena sa aktuálne pohybuje na úrovni 400 EUR. Dodajme však, že Oculus Rift sa dostane na trh až o 9 – 12 mesiacov. O rok bude cena takejto zostavy pravdepodobne o poznanie nižšia. Ak si však chcete dopriať ideálny zážitok z hrania vo virtuálnej realite, mali by ste začať šetriť.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit