Kombinuje to najlepšie z obchodu App Store a služby Game Center.

Hry sú neoddeliteľnou súčasťou iPhonov a iPadov od spustenia obchodu App Store. Bol to aj jeden z dôvodov, prečo som si kúpil iPhone – aby som si mohol zahrať exkluzívnu hru Mass Effect Galaxy. Dnes by som sa už nad týmto rozhodnutím pousmial, avšak v roku 2009 bola iná doba.

Jedna vec sa však za 15 rokov nezmenila. Apple sa snaží uspieť v hernom segmente a príliš sa mu to nedarí. Služba Game Center, ktorá spája hráčov na Apple zariadeniach a umožňuje získavať úspechy v hrách, sa postupne vytratila do úzadia a hoci stále existuje, už jej nie je venovaná taká pozornosť.

Apple Arcade, herná služba na báze mesačného predplatného, zaostáva za očakávaniami z hľadiska ponúkania atraktívnych herných titulov. Množstvo používateľov tvrdí, že Netflix má vo svojom portfóliu lepšiu ponuku hier pre smartfóny a tablety. A najnovšia snaha priniesť konzolové AAA tituly na obrazovky iPhonu? Čísla predajov naznačujú, že nejde o príliš úspešný pokus.

Apple Arcade
Apple Arcade

Herný App Store a Game Center v jednej aplikácii

Apple to však s hrami nevzdáva, aspoň zatiaľ nie. Portál 9to5Mac priniesol informáciu o novom projekte kalifornského giganta. Apple vraj pripravuje novú aplikáciu, ktorá je zameraná na hranie a kombinuje funkcionalitu obchodu App Store a služby Game Center. Nová aplikácia by túto službu nemala nahradiť a bude s ňou priamo prepojená.

Nová herná aplikácia ponúkne niekoľko obrazoviek. Na domovskej obrazovke budú odporúčania hier, či už od editorov, ktorí spravujú obchod App Store alebo na základe hernej histórie používateľa. Ďalšia obrazovka ponúkne rýchly prístup k hrám, ktoré používateľ vlastní a k dispozícii bude aj obrazovka s informáciami o priateľoch a ich aktivite.

Aplikácia takisto bude upozorňovať na všemožné herné akcie a udalosti a zvýrazní aj informácie o veľkých a dôležitých aktualizáciách hier. Apple vraj experimentuje aj s integráciou do služieb FaceTime a iMessage.

9to5Mac nešpecifikuje, kedy bude nová aplikácia dostupná. Mohla by prísť na trh ako jedna z nových funkcií systému iOS 19. Apple však možnože prekvapí a uvedie ju na trh skôr.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit