Prinášame minirecenzie na najnovšie prírastky v hernom príslušenstve.

Logitech G603

 

Táto herná myška si zaslúži pozornosť nielen hráčov, ale aj používateľov, ktorí chcú využívať myš na viaceré účely. G603 je bezdrôtové príslušenstvo, ktoré sa s počítačom páruje pomocou USB prijímača, ale vo výbave má aj Bluetooth konektivitu. Môžete mať teda myš spárovanú s notebookom cez Bluetooth a zároveň s herným počítačom cez USB prijímač.

Ergonómia tejto myšky je výborná. G603 je určená pravákom, obsahuje dvojicu bočných tlačidiel na ľavom boku. O napájanie sa starajú dve AA batérie a v závislosti od režimu používania ponúka výdrž 500 hodín až 18 mesiacov. Rozlíšenie senzora myšky je do 12 000 DPI. Ak hľadáte bezdrôtovú myš a nemusí byť v prvom rade prispôsobená pre náročné hranie, toto je veľmi dobrá voľba.

Cena: 79,99 EUR

Logitech G840

Látková herná podložka pre používateľov, ktorí z nejakého dôvodu vyžadujú čo najväčšie rozmery. V prípade G840 sú miery 900 × 400 × 3 mm, takže na túto podložku položíte okrem myši aj klávesnicu. Podobne ako v prípade konkurenčných podložiek, horná časť je z látkového materiálu a spodná časť je z gumy, čo má minimalizovať jej pohyb po stole.

Cena: 49,99 EUR

OMEN od HP Mouse 600

Táto 6-tlačidlová myš je určená pravákom. K počítaču sa pripája pomocou USB kábla a ponúka 12 nastavení DPI. Každé nastavenie je charakterizované inou farbou. Vysoký počet nastavení je však trochu nepraktický, zvlášť, keď sa chcete vrátiť zo strednej citlivosti na nízku. Pocit z klikania ľavého a pravého tlačidla nám viac vyhovuje v prípade konkurenčných myšiek, v prípade tohto modelu sme mali pocit, že jedno kliknutie trvá zbytočne dlho. Výrobca neudáva, aký senzor používa a v balení nájdete 3 závažia. V tejto cenovej kategórii by sme si vybrali skôr inú myš.

Cena: 39,90 EUR

OMEN od HP Keyboard 1100

Myš od OMEN-u na nás síce nespravila najlepší dojem, avšak herná klávesnica príjemne prekvapila. Je pomerne jednoduchá, vybavená mechanickými spínačmi a výborne sa na nej hrá a takisto aj píše. Je hlučnejšia, ale to je vec, s ktorou treba pri používaní mechanických klávesníc počítať. Farebné podsvietenie je jednofarebné, klávesy WSAD sú farebne odlíšené. Škoda, že OMEN nemá k dispozícii softvér na prispôsobenie niektorých nastavení. To nám však viac chýbalo v prípade myšky ako klávesnice.

Cena: 94,99 EUR

OMEN od HP Mouse Pad 100 a Mouse Pad 300

Látkové podložky pod myš sú dostupné vo viacerých veľkostiach. Mouse Pad 100 je rozmerovo menšia (360 × 300 × 4 mm), Mouse Pad 300 poteší hráčov, ktorí chcú veľké podložky (900 × 400 × 4 mm). Kvalita je dobrá a v porovnaní s konkurenciou sme si nevšimli výraznejšie rozdiely. Spodná časť je pogumovaná, aby sa podložka nešmýkala.

Cena: od 8,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit