Atramentová multifunkcia zo série OfficeJet Pro je pokračovateľom ekonomickej tlače pre podniky. Ponúka lacnú tlač a extra veľkú náplň čiernej farby. Získavate univerzálne zariadenie na dokumentovú tlač, propagačné materiály a fotografie. Má v sebe plnú výbavu tohto typu zariadenia a pridáva aj fax.

Dizajnom sa zariadenie veľmi nepodobá na klasické kancelárske „škatule“. Pod oblými tvarmi ale v sebe ukrýva užitočné funkcie do kancelárie. Štandardom je automatický podávač dokumentov na skenovanie a kopírovanie. Vojde sa do neho 35 listov papiera a skener je obojstranný. Výborná vec na celkové zrýchlenie digitalizácie dokumentov. Podobných vylepšení a detailov je tu viac.

Ako sa dá využiť?

Pri tomto modeli bolo zaujímavé sledovať, koľko malých detailov sa vám nakoniec pospája do jedného funkčného celku. Napríklad automatické zapnutie a vypnutie v presne stanovený čas, napojenie na Wi-Fi a službu HP ePrint či napríklad nastavenie šetriaceho režimu priamo z rozhrania displeja. Tu je dotykový displej s uhlopriečkou 6,75 cm. Pohybom prsta ako na smartfóne sa pohybujete v ponukách menu.

Na displeji sú skratky k najdôležitejším funkciám. Napríklad definovanie šetriaceho režimu na nastavenie obojstrannej tlače pri kopírovaní alebo faxe, kedy má prejsť zariadenie do režimu spánku alebo sa vypnúť a opätovne zapnúť. V prípade, že chcete tlačiť na diaľku cez HP ePrint, odporúčame ponechať zariadenie zapnuté. Na email, ktorý vám vygeneruje pri prvom nastavovaní si môžete posielať odkiaľkoľvek na svete dokumenty na vytlačenie vo vašej kancelárii. Nám sa páčil tichý režim. Ten sa dá použiť aj počas tlače. Na displeji je na to tlačidlo na displeji a celkovo je to na hlučnosti poznať. Keď vyslovene nedržíte v ruke stopky, ako rýchlo sa vytlačí povedzme 10 strán, toto je výborný režim. Zariadenie si len tak pradie, spomalí sa totiž rotácia mechanických častí.

Technické parametre

Model DeskJet Pro 6970 je určený na tlač do 800 strán mesačne a na skenovanie do 150 strán mesačne. Je teda vhodný do malej kancelárie, nie na veľkoobjemovú tlač. Kto by však potreboval, je tu možnosť jednorazového extrémneho zaťaženia až na 20 000 str./mesiac. Tam ale začnete narážať na limit životnosti komponentov tohto modelu. Rozlíšenie tlače a skenera je 600 × 1200 dpi a využíva sa systém štyroch náplní.

K multifunkcii sa dá pripojiť cez Wi-Fi, USB, alebo LAN káblom a samozrejme aj faxovou linkou. V prednej časti má USB 2.0 port na pripojenie flashdisku. Z neho môžete tlačiť fotografie alebo skenovať na flashdisk do formátov PDF, JPEG a TIFF. Priamo na displeji sa dá nastaviť všetko ohľadom skenovania, kopírovania alebo tlače fotografií. Nepotrebujete priamo ani počítač. Škoda, že nie je možné vytlačiť dokumenty PDF alebo Office priamo z flashdisku.

Verdikt

HP OfficeJet Pro 6970 je zariadenie na tlač do malej kancelárie. Má veľa užitočných funkcií a detailov, ktoré oceníte nielen pri tlači, ale aj skenovaní. Tlačí rýchlosťou do 30 str./min. v režime konceptu. Môžete zhruba o tretinu spomaliť, ale mať podstatne tichšiu tlač. Stojí to za to. Cena tlače je približne 2,76 centa pri ČB tlači a 5,67 centa pri farebnej tlači.

Hodnotenie
+ lacná tlač,
+ detailné prepracovanie funkcií,
+ duplexný skener a tlač,
+ kvalita tlače v režime koncept,
+ tichý režim
– žiadne podstatné

Zapožičal: HP Inc.
Cena: 167 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.