Každý mesiac StatCounter monitoruje, ktoré operačné systémy a prehliadače sú najpoužívanejšie.

Zároveň ukazuje, ktoré napriek snahe rôznych strán až tak používané nie sú alebo aká je ich obľuba. Teraz sa sústredíme na Windows 10 a jeho súboj s jediným konkurentom a to Windows 7. Kým mnohí čakali vyšší podiel s každým prichádzajúcim updatom pre Windows 10, za pravdu dostávali jeho odporcovia.

Najnovší OS totiž zatiaľ neprekonal úspech sedmičiek až do decembra minulého roka. Vtedy začal získavať pozvoľný náskok a vyzerá to, že Windows 7 pomalý stráca. Dobre, porovnávame aj to, že Windows 7 sa neinštaluje na počítače a tak je jasné, že jeho používanie nemá príliš veľkú šancu narastať. Za Windows 7 stoja firmy a veľké organizácie, každý notebook s Windows obsahuje už verziu 10. A konzumerský trh je v tomto prípade skutočne silný.

Januárový podiel je 42,78% pre Windows 10 a 41,86% v prípade Windows 7. Rozdiel je zatiaľ 0,92%. Uvidíme, čo prinesie február a ďalšie mesiace.

Uvidíme, ako tento súboj dopadne. Ide o skutočne tesné štatistiky a nie všetci ich potvrdzujú. Napríklad podľa štatistík na NetmarketShare Windows 10 ešte neprekonal sedmičky.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Ako spustiť Núdzový režim na systéme Windows 10 a ako v ňom pracovať?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.