Spoločnosti Google a LG predstavia okuliare pre virtuálnu realitu so 4,3“ OLED displejom, ktorý bude mať rozlíšenie 18 Mpx.

Displej ponúkne veľmi jemnú hustotu pixelov s hodnotou 1443 ppi a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Okrem jemnosti bude teda veľmi dôležitá aj obnovovacia frekvencia, ktorá ponúkne jemnejšie a plynulejšie animácie. Predstavenie prebehne počas výstavy Display Week 2018 koncom mája v Los Angeles.

Displej bude mať široký zorný uhol a vysokú ostrosť.

Tieto špecifikácie robia z pripravovanej novinky to najlepšie čo sa aktuálne objaví na trhu. Displeje pri okuliaroch od HTC (Vive Pro) a Oculus (Rift) sa môžu pochváliť menším rozlíšením. Konkrétne 2880 x 1600 a 2160 x 1200.

Zatiaľ čo ešte nie je známe presné rozlíšenie zobrazovacieho panelu, môžeme špekulovať na základe hustoty pixelov, že rozlíšenie obrazovky by sa mohlo priblížiť hodnote 5500 x 3000.

Nové okuliare pre virtuálnu realitu s veľmi jemnými displejmi, by mohli vyriešiť problémy s viditeľnými hranicami pri objektoch počas vykreslovania. Ešte ale nie je jasné, či nám Google a LG prinesú tento super jemný displej pre VR v komerčne dostupných okuliaroch ešte v tomto roku.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme Oculus Rift, HTC Vive aj PlayStation VR. Tu sú naše dojmy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.