V tomto roku sa očakáva, že dva z pripravovaných iPhonov budú využívať OLED obrazovky, pričom najlacnejší model bude mať stále LCD panel.

Najnovšia správa odhaľuje, že Apple chce v budúcom roku vybaviť všetky modely iba OLED panelmi. Aj keď táto informácia je zatiaľ iba špekuláciou, tak existujú tri dôvody, ktoré jej dávajú aspoň určitú mieru dôveryhodnosti.

Po prvé. Správa agentúry Reuters uvádza, že pôvodnú zmienku v elektronických časopisoch Južnej Kórei cituje viacero priemyselných zdrojov, nie iba jeden. To samo o sebe nie je zďaleka potvrdzujúce, ale dáva informácii väčšiu váhu ako všadeprítomné úniky založené na jedinom zdroji.

Po druhé. Tieto informácie sa začali objavovať ešte pred spustením iPhone X a počas celého obdobia sa nemenili.

Po tretie. Apple pripravuje postupný prechod na OLED panely. Minulý rok to bol jeden model, tento rok sa pripravujú dva a budúci rok by mali byť všetky tri modely vybavené OLED panelmi. Aj keď je predpoklad, že v prípade iPhone SE sa môže LCD panel využívať dlhšie, kvôli cene. 

Celá situácia okolo displejov pre Apple spôsobila 10 % pokles objednávok pre Japan Display. Spoločnosť Japan Display zaostáva za ostatnými výrobcami OLED panelov a v súčasnosti je závislá od objednávok LCD panelov. V prípade akcií spoločnosti LG, bol vďaka objednávkam OLED panelov pre spoločnosť Apple, zaznamenaný rast vo výške 5%.

Nedávno sa objavili informácie o tom, že spoločnosť Apple sa snaží vyhnúť výrezu v displeji v zariadeniach iPhone pre rok 2019. Plán je to veľmi ambiciózny, ale dúfajme, že uskutočniteľný.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple údajne plánuje v budúcom roku priniesť iPhone až s tromi objektívmi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.