Xiaomi chce venovať väčšiu pozornosť európskemu trhu.

Dlhodobá stratégia spoločnosti je prinášať prémiové zariadenia za rozumné ceny. Ďalším takým smartfónom je pripravovaný Xiaomi Pocophone F1. Aj napriek dynamickému rastu sa Xiaomi stále snaží napredovať a má pred sebou ešte niekoľko nesplnených cieľov.

Jedným z nich je aj presadenie sa na európskom trhu a nemôže sa už spoliehať iba na zariadenia nižšej a strednej triedy. Čínska spoločnosť si je to toho plne vedomá a pripravuje úplne nový modelový rad, ktorý by mal ponúkať výkonný hardvér v kombinácii s rozumnou cenou.

Informácie o pripravovanom smartfóne priniesol opäť známy leakster Roland Quandt. Ten na svojom Twitter účte uviedol, že zariadenie by mohlo niesť názov Xiaomi Pocophone F1. Toto zariadenie by malo byť prvou lastovičkou s výkonným hardvérom a nízkou cenou. Smartfón by mal poháňať aktuálne najvýkonnejší čipset Snapdragon 845, ktorému bude sekundovať 6 GB pamäte RAM a 64 GB pamäte ROM.

Displej bude dosahovať 5,99-palca s rozlíšením FullHD+. Predpokladaná cenovka na úrovni 420 eur by mala odstaviť najhorúcejšiu konkurenciu, akou je OnePlus 6 a Asus ZenFone 5z s cenami na úrovni 500 eur (a vyššie). Mala by sa predstaviť aj verzia so 128 GB vnútornou pamäťou. Tá by sa mala predávať za približne 460 eur. Informácia o cenách pochádza z výpisov, ktoré obsahujú čiarové kódy EAN-UPC, ktoré dodávajú tejto informácii na váhe.

Zatiaľ nepoznáme presný dátum predstavenia nového modelového radu od Xiaomi. Nakoľko ani konkurencia nespí, tak je možné, že nové modely sa uvedú už čoskoro vo farebnom prevedení Grey a Blue.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi A2 oficiálne: Lákadlom je cena a fotoaparát. Poznáme dostupnosť na Slovensku (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.