Oppo je jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich výrobcov mobilného priemyslu.

Iba pred pár týždňami bol predstavený model Find X a dnes sa predstavil ďalší zaujímavý kúsok od tohto čínskeho výrobcu. Model R17 nie je tak výkonný ako Find X, ale obsahuje najnovší počin od Qualcommu v podobe nového procesora Snapdragon 670. Ten bol ohlásený iba pred pár dňami.

Snapdragon 670 je úctyhodne rýchly a mimoriadne výkonný čip vyrábaný 10 nm procesom, vrátane ôsmich procesorových jadier Kryo 360, GPU Adreno 615, modemu Snapdragon X12 LTE a AI Engine. To umožňuje Oppu R17 podávať hrubý výkon, ktorý sa môže porovnávať so špičkovými zariadeniami, ale za podstatne nižšiu cenu. Predaj sa začne 18. augusta v Číne a sami sme zvedaví, ako si nový procesor poradí s benchmark testami.

Zariadenia so 6,4-palcovým displejom sa pravdepodobne nedostane na globálny trh. Minimálne pod týmto názvom. Je aj pravdepodobné, že tento model bude inšpiráciou pre OnePlus 6T. Oppo R17 používa originálny výrez v tvare slzy „waterdrop na maximalizáciu pomeru obrazovky k telu zariadenia. Ten je podľa výrobcu na úrovni 91,5 %, pričom sa používa klasická predná kamera.

Ochrana displeja je zabezpečená Gorilla Glass 6. Je to ďalšia mimoriadna vlastnosť, ktorá zvyšuje odolnosť nielen voči pádom, ale aj poškriabaniu. Súčasťou výbavy je aj čítačka odtlačkov prstov v displeji, duálny fotoaparát spolu s predným fotoaparátom a podporou AI.

Snapdragon 670 SoC je spárovaný s obrovskou 8 GB pamäťou RAM a 128 GB interným úložiskom. Batéria dosahuje kapacitu 3500 mAh a je nabíjaná rýchlou nabíjacou technológiou VOOC.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Oppo vyrobí prvý smartfón s ochranným sklom Gorilla Glass 6

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.