Spoločnosť NAY oslavuje 20 rokov činnosti na Slovensku. Bola to jedna z prvých veľkých sietí kamenných predajní so špecializáciou na elektroniku. Práve predajňa na Tuhovskej ulici na Zlatých pieskoch bola prvá a mnohí sa vtedy čudovali, ako môže fungovať predajňa v tej dobe doslova za mestom. Ale fungovala a veľmi dobre.

Dnes je doba úplne iná a aj NAY sa zmenila. Vidieť novú predajňu je teraz doslova zážitok. Poďte sa tak s nami pozrieť, ako to tam vyzerá. Našim sprievodcom bol Martin Ohradzanský, generálny riaditeľ NAY Elektrodom. Na tlačovej konferencii mu sprievodcu robil aj robot Pepper, ktorý sa neskôr možno zúčastní aj samotného predaja  NAYke. Nateraz je to ale všetko na živých ľuďoch a to je dobre.

Ešte pripomeňme, že NAY zakúpil sieť elektropredajní ElektroWord a túto značku zachoval v Českej republike. Celkovo sa NAY darí veľmi slušne, je to zdravá firma s chuťou investovať.

Za novou predajňou je spoločnosť NAYTROLABS, čo je skupina mladých ľudí so zameraním na IT. A evidentne vidieť nový vietor, ktorý táto firma do NAYky priniesla.

A čo je výsledkom ich práce? No je to zbrusu nová predajňa plná IT vymožeností. Tu sú jej hlavné body:

Novinkou je teda nákup cez internet s tým, že máte možnosť si vašu zásielku veľmi rýchlo vyzdvihnúť v predajni s tým, že si tovar vyberáte cez internet. Samozrejme, stále máte možnosť si ho pozrieť naživo, tradičný spôsob predaja NAY naďalej zachováva. Je to tak doslova najväčší showroom na Slovensku. Pri internetovom predaji pri výdaji predložíte svoj lístok a vo výdajni dostanete objednaný tovar aj s dokladom o nákupe. To všetko sa realizuje v novej mobilnej aplikácii.

Úplnou novinkou je balíkomat,ktorý je dostupný 24 hodín denne, 365 dní v roku. Nie je tak problém si tam vyzdvihnúť svoj tovar v nedeľu o polnoci

No a pokračujeme ďalej. Cenovky jednotlivých produktov sú elektronické a ich ceny sa dajú meniť na diaľku. Takto môže NAY ďaleko jednoduchšie prispôsobovať ceny podľa súčasnej situácie. Cenovky pre také produkty ako sú napr. obaly na telefóny majú ďalšiu vlastnosť. Na centrálnom ovládacom pulte si vyberiete telefón a následne sa rozsvietia presne tie produkty, ktoré sú kompatibilné s vašim telefónom. Blikanie môže byť v štyroch farbách, teda tento systém môžu využiť štyria zákazníci naraz. Doba blikania je nastavená na 2 minúty, pravdepodobne sa však bude predlžovať.

No a čerešnička na torte – systém SmartHome od NAY, ktorý je na poschodí obchodného domu. Tu nájdete modernú a inteligentnú kúpeľňu, kuchyňu aj obývačku s televízorom a projektorom. Vyskúšať si môžete aj ovládanie jednotlivých zariadení hlasom cez technológiu Google.

Mimochodom, v NAY na Zlatých pieskoch nájdete aj 8K televízor od spoločnosti Samsung.

A ďalšia špecialita, cenovky televízorov sú uvedené priamo na displejoch televízorov a dajú sa meniť aj počas dňa. Prechodne tak môžete k vybranému televízoru aj dostať darček.

Z prezentácie NAY Elektrodom sme pripravili aj názorné video.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.