Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Report Financial Times vymenoval 100 európskych lídrov v oblasti digitalizácie. Uvedené spoločnosti vynikajú svojou schopnosťou adaptovať sa na nové technológie inovatívnym spôsobom. SEAT získal uznanie za zvládnutie digitálnych výziev v oblasti výroby.

Spoločnosť SEAT získala uznanie ako jeden z lídrov v oblasti digitálnej transformácie na základe štúdie, realizovanej prestížnym anglickým denníkom Financial Times. Toto periodikum spolu so spoločnosťou  Google a nadáciou pre inovácie Nesta vybralo spomedzi 4.000 kandidátov 100 organizácií, osôb a spoločností, stojacich na čele v oblasti digitálnej transformácie v Európe, ktorá je kľúčovým faktorom pre ekonomický rast, tvorbu pracovných miest a vstupy na nové trhy. Financial Times v prípade spoločnosti SEAT ocenili otvorený inovačný program v materskom závode Martorell, ktorý pomáha zvládať digitálne výzvy v oblasti výroby.

Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A. povedal, že „digitalizácia je strategickou prioritou. SEAT je spoločnosťou, ktorá v Španielsku najviac investuje do výskumu a vývoja a ktorá sústredila svoje úsilie na vývoj nových technológií pre zvýšenie produktivity a diverzifikáciu svojho podnikania. Pracujeme na tom, aby sme sa stali vzorom v oblasti mobility budúcnosti. Skutočnosť, že sme boli vybraní Financial Times ako jedna zo 100 popredných európskych spoločností v oblasti digitálnej transformácie, je významným uznaním úsilia našej spoločnosti a celého tímu pracovníkov.“

 Priemysel 4.0, kľúč k digitalizácii SEAT

SEAT propaguje ambiciózny proces transformácie, pri ktorom sa všetky výrobné aktivity adaptujú na digitálne prostredie s využitím najprielomovejších technológií na trhu. Španielsky automobilový výrobca vyvíja a aplikuje digitálne nástroje a riešenia umožňujúce zvýšiť efektivitu, flexibilitu a agilitu automobilovej výroby. Napríklad implementuje umelú inteligenciu, využíva spolupracujúcich robotov, ako aj virtuálnu realitu a big data v závode Martorell na revolúciu v oblasti konštrukcie a výroby.

Okrem toho má SEAT biomechanické laboratórium, ktoré sa špecializuje na vývoj ergonomickejších pracovísk. Toto unikátne zariadenie v Španielsku je vybavené vyše 20 kamerami, ktoré trojrozmerne zachytávajú muskuloskeletálne charakteristiky pracovníka s cieľom predchádzať patologickým následkom výrobného procesu, ako aj zlepšiť rehabilitácie po zraneniach. Okrem toho SEAT implementoval tréningové programy využívajúce  transformáciu priemyslu spôsobom, ktorý je jednoduchý, interaktívny a digitálny. Od spustenia programu sa na kurzoch zúčastnilo vyše 2.500 zamestnancov.

 Tvorba mobility budúcnosti

V rámci svojej stratégie jednoduchej mobility sa SEAT usiluje vytvoriť portfólio produktov a služieb, ktoré poskytnú zákazníkom nové riešenia mestskej mobility. S týmto zámerom SEAT v roku 2017 vytvoril Metropolis:Lab Barcelona in 2017 – centrum excelentnosti, zamerané na výskum a vývoj nových riešení mobility, ktoré budú integrované do siete laboratórií informačných technológií koncernu Volkswagen. Tento rok SEAT vytvoril dcérsku spoločnosť  XMOBA, ktorá bude testovať a komercializovať služby mobility. Navyše SEAT kúpil Respiro, priekopnícku službu krátkodobého zdieľania vozidiel v Španielsku.

Minulý týždeň SEAT na veľtrhu Smart City Expo World Congress predstavil svoje najnovšie produkty vývoja, ktoré majú prispieť ku globálnemu posunu smerom k inteligentnejšej a ekologickejšej mobilite. Iniciatívy, vyvinuté SEAT Metropolis:Lab, zahŕňajú napríklad zdieľanie vozidiel a autobus na želanie Bus on Demand, ktorého pilotný test spustí dcérska spoločnosť XMOBA v roku 2019. K ďalším novinkám patrí evolúcia funkčnej štúdie bezpečného automobilu SEAT Cristobal, teraz s technológiou 5G; nový projekt sociálne zodpovednej navigácie v spolupráci s Waze a magistrátom mesta Barcelona; ako aj prvé vozidlo značky pre mestskú mikromobilitu – elektrická kolobežka SEAT eXS powered by Segway.

Značky: